Saturday, June 20, 2015

# Biodata Artis # Cover lagu best

[Lirik Lagu] Kun Anta - Humood AlKhudher (Lirik Arabic + Terjemahan Bahasa Melayu)

Hehehehe~
Aku tahu aku dah agak ketinggalan zaman dalam...
Sebulan lebih jugak daripada masa lagu ni tgh hot bulan lepas...
Tapi aku kisah apa..

Nak share jugak...
Rentak lagu & lirik lagu ni BEST!

Teringat zaman layan lagu Who Says - Selena Gomez dulu
(macam lebih kurang lah pulak~^^)

Tapi pada aku lagu ni lagi mantop~^^
Huhuhu...



1st time dengar masa penyanyi asalnya, 
Humood Alkhudher buat live performance kat Meletop!

Fuhhh..
Caiqqq...
(klik nama/gambar dia kalau nak tgk biodata~^^)



Makin cair tgk official video nya kat Youtube~
Urmmm3, Humood are you single?
Bwahahaha~
(main2 saja na)

Okay, tak nak cakap banyak...

Lirik kat bawah ni yea~^^
Aku ambil daripada blog Encik Hafis ni...

Tapi...
Aku dah ubah sikit2 makna yg ikut faham aku..
(huhu konon literally person sgt~^^)



Lirik Lagu + Terjemahan Bahasa Melayu
Tajuk Lagu: KUN ANTA
Penyanyi Asal: Humood Alkhudher


لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
Ketika ingin bersaing dengan yang lain,
Aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 


فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain
Hanya untuk berbangga


و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
Dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan


فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini.


لا لا
Tidak, tidak

لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan,
kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini
di dalam hati ia bersinar.


لا لا
Tidak, Tidak

نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى

Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas.


كن أنت تزدد جمالاً
Jadilah diri kamu sendiri
Pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada


أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
Sungguh aku menerima mereka
tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

إلا بما يرضيني، كي أرضيني
Kecuali apa yang aku terima itu aku telah redha/terima.


سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
Aku ingin menjadi seperti diri AKU sendiri
Inilah aku

فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
Hal ini kurasakan sudah cukup
dan aku sangat yakin


سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
Aku akan jadi diriku mengikut kemampuan diriku
Aku tidak perlukan orang lain untuk menerimaku

وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
Aku akan jadi apa yang aku suka
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

***

Dah habis baca?
Hehehe~

Aku sure ramai yg dah tgk cover ni dulu...
Tapi aku nak share jugak kat sini,
Sebab kagum dgn Wani ni...
Terer deh boleh cover~~
Wish kalau la boleh main gitar macam dia jugak~^^
tali gitar putus, tak reti nak betulkan sndiri :(

Hahaha, okay tu aje...
Jom, enjoy cover Kun Anta by Wani pulak~^^





No comments:

Post a Comment