Saturday, August 29, 2015

Jom Buat Duit dengan SimpleHijab~

8/29/2015 03:41:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum n hai.

Dah lama rasanya Ct tak berceloteh di sini.
Hari ni Ct nak share something yang mostly dah ramai dah tahu...
Tapi Ct share juga kerana kemungkinan masih ada yang belum tahu..^_^


Mostly, siapa yang minat shopping online...

Especially tudung...
So, rasanya korang mesti pernah tengok atau ternampak Simple Hijab ni kan?

Haaa..
So mesti dah ramai jugak yang tahu kalau Simple Hijab ni sekarang tengah giat mencari agent untuk affiliate system diorang yang bakal dilancarkan pada September 2015 ni nanti.
Tak lama je lagi tu...

Bolehlah korang bershopping sambil menjana pendapatan sekali kan. kan kan kan..
Hehe.

Tapi kejap-kejap...
Sebelum Ct ajak korang join...
Agak2 korang tau tak ape mende 'affiliate' ni?

K, takpe2..
let me explain a lil' bit.

Kepada yg masih blur2 apa itu affiliate..
bagi saya jelaskan dulu ya...

Affiliate itu adalah satu sistem yang bertindak macam agen iklan.
Kita iklankan sesuatu produk tu dan kemudian sediakan link yang mudah bagi pelanggan terus ke laman yang menyediakan perkhidmatan jualan produk tersebut...
Bila pelanggan membeli dari link itu, kita akan mendapat komisyen dari hasil pembelian daripada pelanggan tersebut.

So, as simple as possible..
Kalau korang join affiliate Simple Hijab ni..
Secara automatik, korang akan jadi agen iklan untuk Simple Hijab... :)
Jadi, bila kita iklankan produk Simple Hijab, kita akan mendapat komisyen bagi setiap pembelian barangan Simple Hijab..





Apa kelebihan join Affiliate Simple Hijab ni?

Ok, saya yakin..
Pasti ada ramai di luar sana yang berminat dengan jualan tudung kan?
Especially yang minat shopping tudung and pada masa yang sama,
berminat nak belajar bisnes tudung ni..

Tapi...
Kalau boleh tak nak simpan stok atau kena beli dulu barangnya,
kemudian baru boleh promote untuk jual..

Ya, saya faham..
Tak ramai yg begitu gemar cara begini...

Dalam konteks mudah, anda hanya ingin menjadi 'dropship' agent kan?
Menjual barangan hanya dengan mempromosikan barangan tersebut tanpa perlu menyimpan stok yang berbandan-bandan..^^
*betul ke penjodoh bilangan tu? huhu. abaikan*

Jadi...
Dengan menyertai affiliate Simple Hijab, anda boleh join aktiviti promosikan jualan tanpa menyimpan stok langsung... 

Okay, inilah kelebihannya...

Bila mendaftar di Simple Hijab, kita akan diberikan satu link  khas yang dikenali sebagai identiti khas kita sebagai pengiklan Simple Hijab..
Jadi, kita cuma share link tersebut dan kemudian bawa pelanggan ke laman produk Simple Hijab yang mereka inginkan.
Mudah, kan?

Takyah modal,
takyah simpan stok/barang,
takyah pos barang...

Anda masih boleh run bisnes tudung...^^

Lagipun, sistem ni tak terhad utk yg ada blog sahaja...
Siapa yang aktif kat media sosial lain
especially FB, Twitter, IG n Wechat semua tu pun boleh join kot...^^

Jadi...
tunggu apa lagiii?

Cepat2 jom ..
DAFTAR SINI...^^

September 2015 dah makin dekat ni~

Saturday, August 22, 2015

[Info] E-RAYUAN Program Bertemuduga Ijazah Sarjana Muda UiTM

8/22/2015 08:16:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan hai...
Kejap tadi aku saje2 terjah webpage intake UiTM...
Dgn harapan, nak check bila dia nak bukak untuk second intake untuk degree bulan 3 2016 nanti...

Terlupa pulak ni masih bulan 8..
Selalunya dia bukak masa budak 1st intake dah masuk bulan 9 nanti..

Dgn tak ingat apa2, aku pun saje lah bukak kan webpage...
Sekali... 
Terjumpa iklan lain pulak..
Hehehe...

So...
Aku ada khabar baik buat mereka yang terlepas nak isi UPU yang lepas...

Friday, August 21, 2015

Thursday, August 20, 2015

[Segmen} Klik-Klik Nuffnang ~^^

8/20/2015 08:09:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum..

Jom join segmen ni...
Sama2 membantu, kan ~ ^^

Korang mesti nak income nuffnang korang meningkat kan?
Jadi,segmen  ini salah satu langkah untuk 
menambahkan jumlah duitkorang .

Kebaikan bila join segmen ni,duit meningkat...
Traffic korang pun meningkat,kerana 
Penganjur segmen n saya sendiri akan mengunjungi blog anda.
Then, klik iklan Nuffnang anda..

So...
Apa lagi...
Jom join...^_^
Sama2 meringankan beban katanya..
Haha..


Klik banner untuk join :)

Tuesday, August 18, 2015

They Have Another Meaning(s)?

8/18/2015 08:53:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum n hai everyone~ :)

Holla everyone.

How are you there?

I hope whoever read this post are gonna be fine, hopefully :)

Today I just wanna share something that I found on Facebook.

Something that might makes you LOL. :D

(Beware : it might hyper-activate yr endorphin and neurotransmitter. HAHA.)

Enjoy yr reading on that pic below.

That's all I wanna share in this post..

#tralala#


So how?

When I'm digesting this on my mind, I was like... 
"Oooohhh, Wahhh.."

*it's creative, isn't it?*

I don't ever know about these before... huhu.

So....
One final question, 

Any suggestions for another words?

Ok lah, that's all for the last but not for the least...

Annyeong.

Adios Amigos~ ^_^

Kbai.

Monday, August 17, 2015

Jom Ke Legoland Bersama Ilham Karangkraf.

8/17/2015 11:34:00 AM 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM :)

Hai2, 
Ct nak recommend satu contest ni...
Lumayannn jugak ohhh...

Contest apa?

Jom ke LEGOLAND bersama Ilham Karangkraf...

Apa yg istimewanya?

Ada 5 tiket ke Legoland yg boleh cuba dimenangi..^^
Wowowowow....
Berbaloi2 kan...
Harga tiket tu bukannya senang nak dapat~^^

Tapi...
Siapa yang nak join, make sure ada Instagram yek...
Kalau takde, tak dapat la den nak nolongnya...

Siapa yang ada Instagram tu,
Ct syorkan join la contest ni~^^

CEPAT CEPAT CEPAT!!!

Ada 1/2 jam sahaja lagi sebelum waktu tutup dia...
(maaf, Ct pun baru tahu kewujudan contest ni... hihi)

Jom cepat2 repost kat insta seperti yg dipinta...

That's all.

Adios amigos :)

Good luck kepada yg join ^^


Sunday, August 16, 2015

Gagalkah Aku?

8/16/2015 12:57:00 PM 2 Comments
Bismillahirrahmaanirrahim...

Assalamualaikum n hai semua :)

Fuhhhh, dah sebulan aku tinggalkan blog ni menyepi.
Dah la baru nak start menulis a.k.a blogging ni kan?
Apa lah aku ni...
Hehehe..
nak buat macam mana..

Bilamana aku masih nak cuba adapt dgn jadual baru..
Jadual baru as a staff kat tempat kerja kat daerah kecil yg aku duduk ni..
(aku dah dapat kerja.. Akhirnya! Alhamdulillah. hehehe~)

Okay, back to the main topic hari ni..
hahaha.
cewwahhh main topic an...
hahaha.
ayat ... *bikin geleng kepala sendiri saja tuh*