Monday, January 18, 2016

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih

1/18/2016 09:54:00 PM 6 Comments
Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Saturday, January 16, 2016

Senarai Pemenang Segmen Jom Follow&Klik Nuffnang by Ct Roxalynna NH

1/16/2016 05:17:00 AM 5 Comments

Assalamualaikum n hai~^^

Firstly Ct nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga kepada 23 orang peserta yg sudi join segmen pertama Ct ni...
Dan juga tahniah kpd 12 orang peserta yg bakal menduduki senarai bloglist [Jan-Mac '16] Ct
(bermula 16 Januari - 16 Mac 2016) 
dan 
3 orang di antaranya yg bakal menduduki bloglist [Top 2016] -  di mana bloglist ni akan dikekalkan selama tahun 2016 
serta 
blog pemenangnya bakal direviu lanjut oleh Ct ^^

Tahniah diucapkan sekali lagi... 

Jom kita tengok senarai pemenang~~~^^

Friday, January 15, 2016

Tuesday, January 12, 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

1/12/2016 09:09:00 PM 5 Comments



Assalamualaikum n hai~^^

Hahhhh, korang yg baca post ni jangan lupa join k...
(hakikatnya aku yang lambat join - *shed nunmul {tears/ayaq mata}T_T )

Sebelum tu, baca dulu yg kat bawah ni...
Ni pesanan Cik Yaya Cendana buat yang nak join segmen ni ....
Maaf Cik Yaya, Cik Ct baru sempat nak join... Hehehehe~

Assalamualaikum...alhamdulillah semalam sempat juga yaya nak umumkan blogger bertuah untuk dimasukkan ke dalam bloglist Belog Best Official . Hari ini yaya berkesempatan untuk buat lagi satu segmen di bulan Januari 2016.

Yaya nak jemput korang semua untuk join segmen ni. Segmen Blogwalking ini berlangsung selama 2 minggu, 16/01/2016 - 30/01/2016 . 

Untuk join, korang hanya perlu :

1. Follow blog Yaya Cendana
2. Buat entry " Segmen Blogwalking | Yaya Cendana "
3. Copy link entry & paste di ruangan komen entry ini


Awal bulan Februari yaya akan buat sekali lagi entry dan letakkan url blog korang dalam entry tersebut. 

Sambil - sambil kita blogwalking, boleh kumpul rakan - rakan blogger lain yang belum kita kenal. kan . 


Selamat Bersegmen 
^_^

Sekian, for this segmen... Selamat join segmen ni~^^
Nak senang... siapa yg baru nak join tu, klik ja gambar kat ataih tu naaa~^^

Dulu Vs. Sekarang : 19 Gambar Perubahan Wajah Selebriti Hollywood Terkenal

1/12/2016 12:34:00 AM 0 Comments
Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang...
Cewwaaahhh, aku (maafkan penggunaan bahasa aku itu, hanya nak guna bahasa yg selesa padaku...^^)

Hahaha, tapi ada betulnya kan... Masa bakal mengubah kita... Semakin hari semakin berusia... Itu baru hari, kalau dah bertahun-tahun macam mana pulak kan? Opsss...! Hakikat tu, kita semakin tua... So, nak tengok gambar selebriti yang berubah seiring usia? Ada yg nampak macam berubah, ada yang tak... Ada yg berubah lagi cun/hensem, ada yg Worstttt (teruk gilosss)...

Yang pasti, Ct minat 2 orang pelakon ni... Bintang Marvel / Captain America & The Hunger Games..^^



Chris Evans , our Captain America in Marvel !^^

Handsome kan?
Macam ni je dah handsome lagi mencairkan... Silalah tengok gambar dia masa dolu2, waktu dia mooda sikit...^^

Nak klik mana kalau nak tengok? Klik aje gambar atas tu.. Then check no 15...!
So, lovelyz~~~ Ct melting...


Kenal ni sape?
Hahaha, inilah dia bintang The Hunger Games...
Kalau klik SINI, then go check for #14, maka korang kenal lah dia...
hehehehe, k tu je...

ehhh, jappp2, ada 17 gambar lagi kan?
Kalau nak tengok, Klik lah antara dua gambar di atas...^^
Kat situ nanti korang akan dapat nilai dan komen antara 19 gambar tu, 
mana yg paling BEST atau yg WORST (paling teruk)...

Ct punya pilihan yg paling teruk...
Kat bawah ni....




nampak comel kan? tapi tengoklah perubahannya sekarang T_T  #18

Yang kat atas ni, nampak je cute kan... Tapi pada Ct bila dia dah besar, perubahan dia memang TERUK HABIS!
No wonder ramai yg undi dia untuk kategori worst...
Siapa dia?
Pelakon cerita Home Alone & Home Alone2... :(

Last but not the least... Saje nak share gambar2 bawah ni sekali ^^
Masa muda mereka....
Dolu2, sekarang macam mana?

Klik lah gambar tersebut, baru tahu ~~~^^

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Emma Watson (Harry Potter (Hermione Granger in Harry Potter)

Haley Joel Osment (David in A.I : Artificial Intelligence - Steven Spielberg's film)

Jangan lupa jengah, cooci-cooci mata~^^

Monday, January 11, 2016

Resepi Bubur Pulut Hitam

1/11/2016 11:18:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum n hai...
Hehehe, kali ni Ct nak cerita tentang makanan pulak... Makanan? 
Yeahhhh... Food, food, food! *angkat kening sebelah...konon drama sangat! haha :p *
Korang suka mam yg manis2? Tipulah Malaysian tak suka manis2 kan...
Lagi2 tang bubur or puding tu....
So kali ni, Ct nak share dulu resepi yg Ct selalu mamam bila my sisters or my mak masak .. hahaha, lagi2 bila kenduri kan...
Tapi, firstly, I'm sorry, resepinya dalam English... 
*kalau rajin Ct translate satu2^^*
-okay,Ct rajin, dah translate...tapi resepi yg Ct suka je. erk!-

Ok, resepinya di sini :


Sunday, January 10, 2016

Tips Tampak Ringkas Tapi Super ‘In-Trend’ Dengan 6 Aksesori Cun Ini!

1/10/2016 01:12:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum n hai...^^

Hehehe hari ni Ct saja nak share ni....

Sebagai seorang wanita, sememangnya memang jadi satu masalah bila nak cari baju untuk keluar. Rasa macam semuanya tak cantik (padahal sendiri beli) dan tak cukup baju (realitinya baju penuh satu almari). Tapi, jangan risau sebab  ada cadangan beberapa tips untuk korang nampak simple tapi tetap ‘in-trend’ dengan 6 aksesori ini. Well, dengan aksesori ini, korang tetap nampak bergaya walaupun hanya pakai jeans dan t-shirt. Tak percaya cubalah!

BAJU 2

Well, perempuan kan memang selalu kan macam ni...
Padahal baju menggunung lagi berbukit kat dalam almari tu...
Tapi selalu je tak kena pada mata kita...
Nak gayakan macam mana?
Baju ni sesuai ke pakai dengan seluar atau skirt ni...
Yang Muslim dan berhijab , selalunya agak gusar nak padankan baju dgn tudung...
Mmmm, meh2, ada beberapa tips untuk korang yg sukakan gaya ringkas tapi masih menampilkan keserlahan imej fesyen korang~^^

New Year GiveAway 2016 by Izyan Athirah

1/10/2016 09:55:00 AM 0 Comments
Assalamualaikum



Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016



NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI

 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)




PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)

Saturday, January 09, 2016

4 Orang Youtubers Terkenal... Siapa Yang Boleh Pergi Jauh?

1/09/2016 12:21:00 PM 1 Comments
FamousYoutubers
SUMBER GAMBAR

Siapa yang layan Youtube, mostly ramai yang kenal kan?
Mesti korang kenal 4 orang Youtubers ni kan kan kan?
Kalau korang betul peminat tegar Youtubers.... takkan tak kenal diorang ni kan?

Shazreen Fazlynda, Mat Lutfi, Jinnyboy, Dankhooproduction


Tapi aku...
aku kenal Mat Luthfi jer... hahaha :p
*nampak sangat jarang layan Youtube*

Jengah sikit siapa Youtubers feveret Ct... 

Friday, January 08, 2016

Senarai Peserta | Segmen Jom FOLLOW & Klik Nuffnang by Ct Roxalynna NH

1/08/2016 11:34:00 PM 5 Comments
Assalamualaikum n hai semua :)

Terima kasih diucapkan kepada yang sudi join segmen Ct yang pertama kali Ct berani buat ni.
Hehehe, sebelum ni join as sponsor n peserta je.
So ni 1st time Ct bersegmen letak nama profile sendiri kat tajuk post tu.
*hehe, newbie kan, tu jakun sat tu*
Jadi Ct amat hargai korang yg sudi join.. sangat3~^^

Seramai 12 orang blogger bertuah dicari...

12 orang peserta bertuah dicari untuk mengisi slot bloglist Ct selama dua bulan 
(16/01/16 - 16/03/2016)
*Bloglist Jan - March 2016*

Dari 12 orang itu, 3 orang yang paling bertuah bakal direviu lanjut oleh Ct, dan kekal di sidebar bloglist selama setahun...^^
*My Top 2016*

Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent

1/08/2016 04:37:00 PM 0 Comments
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ





(klik banner kalau nak join sekali)


Giveaway Welcome 2016 by Aku Bukan Innocent dianjurkan oleh Mohd Noor Shawal dan dibawakan bersama-sama dengan Yuha Adie , Ct Roxalynna NH , Najwa Zahid , Masita Eyta & Nur Huda.


Tarikh Tamat : 15 Januari 2016

Monday, January 04, 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

1/04/2016 01:41:00 AM 6 Comments
klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist


Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini

Senarai Hadiah Hebat

Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula

Senarai Peserta Hebat