Showing posts with label 8share. Show all posts
Showing posts with label 8share. Show all posts

Friday, November 11, 2016

8 SHARE | Jana Side Income Paling Mudah dan Menghiburkan !

11/11/2016 03:05:00 AM 3 Comments

Side Income : 8Share | Assalamualaikum WBT~

안녕하세요! :)

Hehehe ok kali ni Cik Ct nak lah kongsi satu tutorial untuk kengkawan yang dah duk tanya macam mana Cik Ct jana side income melalui blog dan juga laman sosial CIk Ct yang lain seperti Facebook dan juga Twitter.

Jadi sebagai salah satu cara paling mudah untuk teman2 yang bertanya, Cik Ct kenalkan 8Share

Ini adalah cara paling mudah dan senang pada Ct untuk menjana pendapatan sampingan. Especially golongan muda macam kita ni yg always nak tau update terbaru atau tips2 tertentu terutamanya dalam dunia hiburan (like movie terbaru), resepi masakan like kuih, #throwback kenangan nostalgia zaman 80-90 an dulu dan jugaaa buat kaki shopping / travel , kita boleh dapat info promosi terbaru like jualan akhir tahun or promosi ptongan harga barang / tiket penerbangan ^^

Sambil kongsi, sambil dapat earn income~ Senang kan ! He he

Orite ....



APA ITU 8 SHARE

Friday, August 05, 2016

#CantiknyaMalaysia | Raikan 'Kecantikan' Malaysia dengan Join Contest Ini

8/05/2016 11:06:00 PM 4 Comments
#CantiknyaMalaysia

Image result for holla


Assalamualaikum n hallo! 

Huaaaaaaa, rindunya blog saya ni! Rasanya dah lebih 2  minggu tak jenguk langsung. T_T
*menangis sorang2 bila terkenang rindunya nak kembali aktif menulis di sini*

Ok kali ni rasanya pertama kali Ct post entri untuk bulan Ogos ni... Yuhhu, kekangan waktu dan kerja telah mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging & aktif selalu di dunia maya ni nampaknya... *kecuali FB & IG.. keke* Hurmmm~

Ok tak nak bebel panjang, yang ni pun terkejar2 Ct nak habiskan post entri ni (sebab kejar waktu tidur, esok kerja lagi, demam pun belum berapa kebah lagi ni...huhuhu T_T)

Sebenarnya hari ni Ct nak share tentang #CantiknyaMalaysia...
Apa tu?

Jeng jeng jeng *as usual, latar muzik acah acah saspens sikit*

Teruskan bacaan kalau uolls nak tau... ^^

N kalau korang nak menang sangattttttt handphone terbaru yang tengah meletop sekarang ni... fon apa tu?

Kat bawah ni haaa handphonenya....

huawei giiffff

Yup... Huawei P9~ ^^

Hahahaha, semartfon yg sekarang tengah hot kat iklan tv and ramai juga artis / ikon media sosial reviu di laman sosial... Malah Huawei P9 ini juga pernah direviu oleh jurugambar professional (*baca SINI) dan diiktiiraf taraf keselamatannya oleh Android (*baca SINI).
Ok, cukup tentang hadiah tu.. hahaha saje je nak membakor, 

Ya, apalah Ct nikan , belum gtau lagi ada apa dengan #CantiknyaMalaysia tu kan...
Saje nak membakor lelebih...

Ok, let me explain apa itu #CantiknyaMalaysia ini..

Seiously sila baca post ini sampai habis...
(hahaha kecuali siapa yang dah tau - nampak ni kat 8share aka Seismik, tak nak baca pun takpe^^)

Tuesday, April 19, 2016

Beberapa Perkara Muslim Kena Tahu Sebelum Travel ke Korea

4/19/2016 03:06:00 PM 0 Comments




Tips Melancong ke Korea Selatan buat para Muslim | Salam sayang buat semua...  Kalau bercakap tentang KOREA, saya pasti ramai yang menyimpan hasrat untuk ke sana kan? tak terkecuali Cik Ct pn sama.. hahaha.. Fenomena K-Wave (a.k.a Hallyu) melalui Korean drama, K-pop serta keindahan negara 4 musim tu sendiri menjadi penarik utama untuk para peminat2 tersebut melancong ke sana... (hahaha, Ct pun 'terhanyut sama... Demam #DOTS tak habis lagi ni -_- 
teringin nak ke sana, dapat gi tengok bangunan FNC Ent. dari jauh, kut nampak LJH/CNBLUE dari jauh pun cukuplah T_T )

Lee Jong Hyun of CNBLUE - one of the main reason I want to go to Korea T_T haha





Haha, ok jauh merepek... Kali ni Ct nak kongsi tentang tips melancong ke Korea pulak.. Sebelum kita travel ke mana2, dah tentu lah kita kena buat preparations terlebih dahulu... n kenali dulu serba sedikit hal ehwal negara yang kita nak pergi tu... Especially jika kita adalah Muslim, dan negara yang kita nak pergi tu mjoriti penduduknya ialah non-muslim... Banyak hal yang nak kena ambil kira, mana boleh main redah je, ye tak? Halal haram, semua kena ambil tahu...

Musim Luruh a.k.a Autumn in Korea - foto ihsan Gugel



Walaupun Ct belum ada pengalaman melancong, Ct harap tips yang bakal Ct kongsikan ni, dapat Okay, oleh itu Ct kongsikan TIPS2 yang Muslim WAJIB tahu tu dengan klik SINI 


Sekian, itu sahaja... Harap informasi yang dikongsi bermanfaat buat kita semua.^^

Asif. Kalau nak melancong ke Korea, mohon share juga tips2 dengan Ct ya. Hehe~^^

Kbai.

Image result for i love you in korea



Tuesday, January 12, 2016

Dulu Vs. Sekarang : 19 Gambar Perubahan Wajah Selebriti Hollywood Terkenal

1/12/2016 12:34:00 AM 0 Comments
Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang...
Cewwaaahhh, aku (maafkan penggunaan bahasa aku itu, hanya nak guna bahasa yg selesa padaku...^^)

Hahaha, tapi ada betulnya kan... Masa bakal mengubah kita... Semakin hari semakin berusia... Itu baru hari, kalau dah bertahun-tahun macam mana pulak kan? Opsss...! Hakikat tu, kita semakin tua... So, nak tengok gambar selebriti yang berubah seiring usia? Ada yg nampak macam berubah, ada yang tak... Ada yg berubah lagi cun/hensem, ada yg Worstttt (teruk gilosss)...

Yang pasti, Ct minat 2 orang pelakon ni... Bintang Marvel / Captain America & The Hunger Games..^^



Chris Evans , our Captain America in Marvel !^^

Handsome kan?
Macam ni je dah handsome lagi mencairkan... Silalah tengok gambar dia masa dolu2, waktu dia mooda sikit...^^

Nak klik mana kalau nak tengok? Klik aje gambar atas tu.. Then check no 15...!
So, lovelyz~~~ Ct melting...


Kenal ni sape?
Hahaha, inilah dia bintang The Hunger Games...
Kalau klik SINI, then go check for #14, maka korang kenal lah dia...
hehehehe, k tu je...

ehhh, jappp2, ada 17 gambar lagi kan?
Kalau nak tengok, Klik lah antara dua gambar di atas...^^
Kat situ nanti korang akan dapat nilai dan komen antara 19 gambar tu, 
mana yg paling BEST atau yg WORST (paling teruk)...

Ct punya pilihan yg paling teruk...
Kat bawah ni....




nampak comel kan? tapi tengoklah perubahannya sekarang T_T  #18

Yang kat atas ni, nampak je cute kan... Tapi pada Ct bila dia dah besar, perubahan dia memang TERUK HABIS!
No wonder ramai yg undi dia untuk kategori worst...
Siapa dia?
Pelakon cerita Home Alone & Home Alone2... :(

Last but not the least... Saje nak share gambar2 bawah ni sekali ^^
Masa muda mereka....
Dolu2, sekarang macam mana?

Klik lah gambar tersebut, baru tahu ~~~^^

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Emma Watson (Harry Potter (Hermione Granger in Harry Potter)

Haley Joel Osment (David in A.I : Artificial Intelligence - Steven Spielberg's film)

Jangan lupa jengah, cooci-cooci mata~^^

Monday, January 11, 2016

Resepi Bubur Pulut Hitam

1/11/2016 11:18:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum n hai...
Hehehe, kali ni Ct nak cerita tentang makanan pulak... Makanan? 
Yeahhhh... Food, food, food! *angkat kening sebelah...konon drama sangat! haha :p *
Korang suka mam yg manis2? Tipulah Malaysian tak suka manis2 kan...
Lagi2 tang bubur or puding tu....
So kali ni, Ct nak share dulu resepi yg Ct selalu mamam bila my sisters or my mak masak .. hahaha, lagi2 bila kenduri kan...
Tapi, firstly, I'm sorry, resepinya dalam English... 
*kalau rajin Ct translate satu2^^*
-okay,Ct rajin, dah translate...tapi resepi yg Ct suka je. erk!-

Ok, resepinya di sini :


Sunday, January 10, 2016

Tips Tampak Ringkas Tapi Super ‘In-Trend’ Dengan 6 Aksesori Cun Ini!

1/10/2016 01:12:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum n hai...^^

Hehehe hari ni Ct saja nak share ni....

Sebagai seorang wanita, sememangnya memang jadi satu masalah bila nak cari baju untuk keluar. Rasa macam semuanya tak cantik (padahal sendiri beli) dan tak cukup baju (realitinya baju penuh satu almari). Tapi, jangan risau sebab  ada cadangan beberapa tips untuk korang nampak simple tapi tetap ‘in-trend’ dengan 6 aksesori ini. Well, dengan aksesori ini, korang tetap nampak bergaya walaupun hanya pakai jeans dan t-shirt. Tak percaya cubalah!

BAJU 2

Well, perempuan kan memang selalu kan macam ni...
Padahal baju menggunung lagi berbukit kat dalam almari tu...
Tapi selalu je tak kena pada mata kita...
Nak gayakan macam mana?
Baju ni sesuai ke pakai dengan seluar atau skirt ni...
Yang Muslim dan berhijab , selalunya agak gusar nak padankan baju dgn tudung...
Mmmm, meh2, ada beberapa tips untuk korang yg sukakan gaya ringkas tapi masih menampilkan keserlahan imej fesyen korang~^^

Saturday, January 09, 2016

4 Orang Youtubers Terkenal... Siapa Yang Boleh Pergi Jauh?

1/09/2016 12:21:00 PM 1 Comments
FamousYoutubers
SUMBER GAMBAR

Siapa yang layan Youtube, mostly ramai yang kenal kan?
Mesti korang kenal 4 orang Youtubers ni kan kan kan?
Kalau korang betul peminat tegar Youtubers.... takkan tak kenal diorang ni kan?

Shazreen Fazlynda, Mat Lutfi, Jinnyboy, Dankhooproduction


Tapi aku...
aku kenal Mat Luthfi jer... hahaha :p
*nampak sangat jarang layan Youtube*

Jengah sikit siapa Youtubers feveret Ct... 

Wednesday, December 30, 2015

Perkara2 yang tak boleh dibeli dengan Wang Ringgit | 8Share

12/30/2015 09:21:00 PM 1 Comments

Assalamualaikum. Holla ^^

Dalam hidup ni, ada beberapa perkara yang memang tak boleh tak ada dalam hidup kita.
Sama jugaklah macam 8 perkara ni... kalau tak ada memang macam tak tenang je rasanya hidup ni...
Apa 8 perkara yang penting tu? Penting sangat tapi tak boleh dibeli dengan wang ringgit?

Image result for gambar keluarga bahagia

Haaaa, nak tahu, sila klik SINI.

P/S : 
pada Ct kelapan-lapan perkara ni memang WIN! Korang bagilah berjuta ringgit sekalipun, kalau takda 8 perkara ni, memang macam 'kosong' je hidup ni^^

Friday, December 18, 2015

Betul Ke 4 Perkara Ini Buatkan Korang Rasa Menyesal Tak Ambil Sarapan Pagi?

12/18/2015 05:22:00 PM 0 Comments

Assalamualaikum n hai~^^


Nampak remeh tapi sebenarnya ia memberi impak besar kepada diri kita jika kita skip sarapan pagi. Alasan yang sering kita dengar ialah kerana tiada selera dan yang paling ketara sekali apabila untuk jaga berat badan. Betul ke?
Untuk pengetahuan korang, sarapan itu amatlah penting untuk tubuh badan kita, ia berperanan membekalkan tenaga kepada tubuh badan bagi melakukan aktiviti harian yang sibuk. Nak tahu apa lagi? Jom tengok ni.

Apa 4 perkara yang merugikan tu kalau tak ambil breakfast? 


Sarapan


Test : Apa perbezaan Kopi 'Decaf' dengan kopi biasa?

12/18/2015 03:18:00 AM 1 Comments
Assalamualaikum.
Holla.

56d1


Hari ni kita bercerita tentang kopi nampaknya. Korang pernah dengar tak apa benda 'decaf' tu? Tahu tak apa tu decaf. Buat yang tak tahu *yang tahu tu diam2 je yer* , meh aku gtau apa tu decaf... 
decaf tu maksudnya tanpa kafein...

kopi tanpa kafein? macam mana tu? rasanya sama ke macam kopi biasa? lagi bagus atau lagi bad rasanya...? 

well well well west *ehhh?* hahaha. kalau korang nak tau......

Thursday, December 17, 2015

Nak Tiket Movie Percuma?

12/17/2015 04:32:00 AM 0 Comments
cycle1 header

Assalamualaikum *jika anda Muslim, sila jawab* n hai........

Hahahahaha, korang nampak tak? nampak tak atas tu? Ni yg nak cerita ni...Celcom - Magic Sim ada buat satu giveaway ni... Sonang je nak join... Bagi korang yang memang pengguna Magic Sim yg bulan2 (monthly package) bolehlah baca n join venture (jv) kalau nak... Yang bukan pengguna Magic Sim pun boleh join... kut2 berkenan^^
*Saje je.. hahaha, mentang2 aku pengguna Magic Sim T_T ... cehhh padahal baru jer berapa hari lepas mintak tlg akak aku belanja pack ni lepas tak sanggup guna pack biasa.... tapi aku dah dapat jugak tiketnya!


  

Kalau korang nak menang tiket wayang tajaan GSC(Golden Screen Cinemas), MBO n Escape ni......

               Siapa nak free ticket tu, bolehlah klik SINI