Showing posts with label Advertorial. Show all posts
Showing posts with label Advertorial. Show all posts

Friday, November 17, 2017

SWEET 17 ❤ | SWEET DAY FOR SWEET BOOK LOVERS 🌸

11/17/2017 12:34:00 PM 1 Comments
SWEET 17 | 17 November 2017 (17.11.17) already reached us.. Such a beautiful day~

Assalamualaikum WBT and Annyeong !


Hehe today is the day. A special day for a book lover (like me!).

Okay what is it exactly?


It is...


❤Sweet 17 | Sweet Deals❤

So.. if you are one of the fan of books, today is the best chance you HAVE TO GRAB and... if you are really keen for a few books that you might lost a chance to grab before or ....

If you are kinda looking for something new and fresh to your mind for you to read for...

Here's BIG PROMOTION from Bookcafe that you won't want to miss the chance to grab ! ^_^


Yup... 

Flash Sale 2017 


is happening too in Bookcafe :)

But...

This FLASH SALE link only will be open for book-lovers in between of 

12pm-1pm

I hope we can be alert on the time. Tick tock ! 🕰

*Do click the FLASH SALE banner on the mentioned time if you want to know the best deals you might get

---Flash Sale End---
---------------------------------------------------------------------------------------


Does Bookcafe has another special deals on this day?


Of course they have it.. Keep continue your reading and check other promotions too ^^

First, they have fixed their POSTAGE FLAT RATE to RM7 only
(on the minimal purchase value of RM50).




Secondly, they got 50% discounts for more than 70 books ~ Huargghhh~ *gasp my breath*

You might check it yourself by click the banner below. It makes me speechless for the normal price of the books, but when it is deducted by the discounts... fiuuu~





---------------------------------------------

And another discounts calling me to check T_T





Which books should I purchase first? Soooo rambang mataaa... O_o


BONUS :

Ini buku2 yang dapat potongan harga 30% - 40% 

Cuba periksa kalau ada buku favourite korang ^^




Saturday, November 11, 2017

PERFECT 11.11 with LAZADA and Taobao Collection

11/11/2017 11:05:00 PM 0 Comments

Assalamualaikum WBT and Annyeong !


Disclaimer : since this is my personal blog, please do understand my rojak(mixed) languages and informality I chose in my writing style since I am comfortable to write in this way. Kamsahamnida for the understanding~ ^^


Woaaa,  It's #Double11 day!

So what? (maaf andai kedengaran angkuh. kuikuikui)

Image may contain: shoes

Yup, the biggest online sale is coming again! Special on 11/11 and 12/12 !

But let us focus on what happen on this 11/11...

Yuppp, bcs it's one of the biggest online sale ever ! So let me share what are the hottest promotions held by these two online big seller first !

Who are they? Hahaha, of course for me... I'll only focusing on these two during online SALE~~

Keep reading to figure out my choices for these #Perfect11/11 !

 LAZADA Promotions

Of course, Lazada won't be excused for this event of online sale!

Lazada, one of the biggest online website for #kakishopping and #onlineshopper that would never misses in many online festival sale and so many many free shipping/postage fee offers for ! *Lucky to us*

Cuci mata kat LAZADA ni salah satu yang paling menggoda and hot trending sekarang ni ialah kat gajet (pada aku la, korang yang lain aku tak tau)


INI?

Oppo F5 | Oppo, salah satu yang turut berjaya cipta fenomena dengan kamera telefon pintar mereka yang semakin lama semakin menggoda para peminat #kakiselfie hehe. 

Oleh itu, sempena #Perfect11/11 ni, Oppo F5 (Spesifikasi penuh di SINI) yang memiliki keupayaan kamera sehingga 16MP/20MP ini ditawarkan dengan harga RM1298 sahaja !

klik banner Oppo F5 di atas untuk mengetahui lebih lanjut mengenai promosi yang berlangsung

ATAU...

Bagi peminat Samsung Galaxy, terutamanya golongan bekerja dan sukakan telefon pintar yang ada pen untuk catit nota, khususnya.... Ada berita baik buat korang ! ^^

Samsung dah sepakat untuk berkolaborasi dengan Air Asia X untuk memberikan promosi 20% potongan tiket Air Asia X. Especially buat peminat Samsung Galaxy Note 8 tu hurmmm memang tak nak lepaskan peluang kalau boleh T_T

INI?

klik banner untuk tahu lebih lanjut tentang promosi Samsung + Air Asia X di LAZADA

Dengan Note 8, siapa yang tak tergoda aihhh -_-, esp for writers like me hurmmm...

****

But what's more interesting are, the collaboration of LAZADA with another online site party huahahaha... Memang menggoda jugak buat peminat #kfashion tapi yg masih menepati cir-ciri keopanan ketimuran macam kita niii.. fiuuu~
teruskan bacaan kalau nak tau ^^

-- Collaboration of Lazada with Tabao ! --




Okay, this year Lazada makes a collaboration with Taobao Collection, one of the newest uprising online website that got so many offers for the #kakishopping ! Especially for the #fashionista who would like to upgrade their O O T D tu kan, ada banyak offers sale kat outfits ^^

Ahaaa, pada bukan yang kaki shopping sangat *macam saya --nak claim jugak ahahaha gurau2 pun boleh tergoda jugak dengan outfits yg banyak offers T_T

Tak percaya? Cubalah korang klik banner Taobao kat atas tu... Yang ladies, cecepat pergi ke bahagian Women's Fashion ... Hurmmm then tengok keimanan shopping korang tu teruji dak :p ahahaha. Okay itu aje ah dulu...

I pulak nak cuci mata kut ada yang terpikat di saat-saat akhir nak tutup promosi 11/11 ni kan... ^^

Tata..papai..Annyeong~ ^^




Friday, October 13, 2017

Gelombang Terakhir #MYCYBERSALE 2017 !

10/13/2017 12:45:00 PM 2 Comments
Gelombang #MYCYBERSALE 2017 | Assalamualaikum n Annyeong !

#MYCYBERSALE, beli-belah dalam talian terbesar, baru saja bermula semalam; berlangsung selama 5 hari , dari 9 Oktober hingga  13 Oktober. (tengok kalendar.. erk esok dah last day ! Dah agak lambat nak kongsi ke? Ahaa maafkan saya ! Terbusy dgn demam, research n writing manuscripts buat tak sedar masa berlalu dah berapa hari~)

Yup... yup no focus.. This annual online MEGA gamma beta sale is back !

Bertalu-talu inbox Ct diketuk dengan notifikasi #MyCyberSale & Flash SALE kali ni.

Lebih menarik, ada Lucky Draw dibuat jugak sempena #MYCyberSale kali ni..

But here I am... Cik Ct fokus kepada beberapa aje mengikut selera dan kehendak Ct. Siapa tak suka shopping online kan? Ahahaha Cik Ct suka sebab memang ku ini jenis orangnya maleh lebih nak menapak ke pasaraya maklumlah bila dah kerja ni... Waktu terluang banyak nak habiskan di rumah je ^^

Mujur zaman dah maju, dengan klik aje dah boleh shopping apa yang diidamkan. Yang penting, fuluss$$$ ada ek. ahahaha.

Yang mana jadi pilihan Cik Ct untuk shopping sempena #Cybersale kali ni?

1. BookCafe (BC)



Bookcafe - atau dalam bi-em nya kita panggil Kafe Buku. Dah nama Kafe Buku, mesti ada buku sebagai kudapan harian kan? Ahahah.

And yess, sempena #MYCyberSale , BC tak terlepas dengan promosi terlajak murah dan menarik ! As #booklovers sure, you gonna love it alot ! (like me)

Apa yang menarik BC tawarkan sempena MYCyberSale ni? 


- Diskaun 80%
- Free SHIPPING
- Ada lebih 50 buah buku BESTSELLER untuk para pecinta buku!

Tak percaya? Cuba lah korang check sendiri dengan klik banner kat bawah ni yup...






2. LAZADA

Platform *pasaraya (wa suka panggil pasaraya sebab banyak kategori boleh shopping ahaha) terbesar online, tak pernah tak ada diskaun berganda.

Laa ni sempena #MyCyberSale ... ada potongan hingga 90%

Siapa tak kenal LAZADA. Ahaha, as anak muda, selalunya kategori gadget&accessories dan barang penjagaan diri & kosmetik yang akan menjadi pilihan untuk Ct terjah kat LAZADA.

Harapnya boleh jumpa cases untuk Samsung Galaxy Tab S ~~^^

Tak nak cakap banyak, buat korang yang nak cuci mata, jemput lah dengan klik je banner di bawah yup.. Nanti akan dipaparkan berpuluh hingga beratus barangan yang ada kat LAZADA ni. 


Sebenarnya ada banyak lagi tapi banyak sangat nak share.. korang bolehlah Google je mana lagi yang korang boleh shopping di ambang-ambang terakhir #MYcyberSale ni~^^

Cik Ct hanya berkongsi apa yang Ct selalu terjah je... Ahahaha... Yang lain korang cikidout sendiri lah ye

P/S :

Ini antara list untuk u'olls shopping for #MYCyberSale (ada beserta beberapa baucar sekali ek) :

  1. Shoppee – Up to 90% off and free shipping
  2. Watsons – Buy 1 free 1 deals and up to 90% off
  3. Lazada – Up to 90% off storewide
  4. Malaysia Airlines – Discounted fares on selected routes
  5. 11Street – Up to 99% off (sure ah, got discount this high?)
  6. Zalora – 20% off using code: CYBER2017, with minimum spend of RM180
  7. Christy Ng – Deals starting from RM19
  8. Lelong.my – Free shipping and cash vouchers giveaways up to RM100
  9. Senheng – Storewide free shipping
  10. Hermo – Up to 70% off starting from RM9
  11. Photobook Malaysia – Up to 95% off
  12. Fashion Valet – 30% off storewide using the code: FVMYCYBERSALE17
  13. Uniqlo – Daily specials and free shipping
  14. Malindo Air – 15 destinations on sale
  15. Althea – 1+1 Deals

--- kredit : Rojak Daily ---


Monday, June 12, 2017

Wow ! Ingat Tak MILO CUBE Viral Ni ?

6/12/2017 02:40:00 PM 5 Comments

Assalamualaikum !! 안녕하세요! :)

 Cabaran bulan puasa bagi seorang pecinta coklat... MILO CUBE !!

Hahaha... Bulan puasa ni entah kenapa aku suka sangat share tentang pelbagai jenis makanan di laman sosial aku, especially di Facebook dan juga blog.

Ditambah lagi dengan... berderet lah pulak produk makanan lalu kat timeline FB tu... Huwaaaa, belum masuk pelbagai jenis resepi yang lalu kat reading list blog (rasa nak nyanyi lagu TT by Twice)...




Then...

Bila otak dah dikawal dengan sesuatu....... yang dipanggil.....

NAFSU MAKAN JAJAN !

Oleh kerana itu aku semakin galak cuci mata kat Lazada kebelakangan ni. Biasa...(tengok promosi jajan yang ada sebab aku as usual, duit banyak habis kat makan)

Nak tengok apa ada masa promosi Riang Ria Raya & Marhaban Ya Ramadhan ni...

Maka, mata pun tiba-tiba tertangkap menatang kat bawah ni... Selama ni aku selalu gatah serbuk milo tu... Tak sangka dah ada Milo Cube~~~

Ohmaiyaaa~


Huhuhu, why so hot?

Bestnya alahai kalau dapat~~~ Yuhhu, ada chocolate lovers ke yang baca ni? Hahaha, pecinta coklat pasti akan mengerti 'rasa nak cair' bila tengok milo cube ni...

Kalau diingat-ingat kan Milo Cube ni pernah viral tular tak berapa lama dulu, hehehe, tapi masa tu tak berapa ramai yang tahu macam mana nak dapatkan Milo Cube ni dengan kadar segera sebab produk ni tak available dalam pasaran Malaysia.

Mostly siapa yang ada kenalan di luar negara (negara yang ada pasaran dan pengeluaran Milo Cube) ni lah yang jadi mangsa sebagai tukang beli dan tukang kirim Milo Cube ni kan~
(Gue salah satunya hahaha... Dah dapat lepas tu ngappp tak ingat dunia)

Tapi itu dulu... =.=

Sekarang dah agak mudah jugak rupa-rupanya sebab kat Lazada dah ada Milo Cube ni ! Tak payah lah gue nak susah2 kan kawan2 yang kat luar negara tu lagi untuk bawak order bila balik Malaysia... Walaupun aku memang suka susahkan orang tapi bila bab makan kadang2 kede sikit, kesian orang kena bawakkan tapi aku berat hati nak kongsi makan :p ahaks.


Bila tengok ada Free Delivery pulak... Fiuuu bagai tak sabar nak menanti 100pcs Milo Cube tu sampai ke gue~~ *Lap peluh macam baru lepas marathon*

Boleh check kos penghantaran by pos dengan meletakkan poskod kawasan korang.
Jangkaan tarikh sampai pun boleh tahu jugak kat situ~^^

Sayangnya tak ada warranty~ Tapi kisah apa, nak makan!



So...

Bila dah kat ada Lazada... mungkin boleh consider purchase kat sini je kut lepas ni?

Apa kata u'olls?




Friday, June 09, 2017

Kuih Raya.Com | 7 Nama Kuih Raya Boleh Buat Tergelak !

6/09/2017 12:00:00 AM 2 Comments
Assalamualaikum !! 안녕하세요! :)


Apa khabar ek dengan puasa korang hari ni? Harapnya korang dapat berpuasa dengan jayanya. *wink wink* (jangan puasa yang yok, pagi2 dah bukak periuk)

Ahaksss, korang dah cari ke persiapan untuk kuih raya nanti? Cik Ct baru je survey online dan kat pasaraya berdekatan. But of course, sebagai seorang yang 'tersangat rajin' (sebaliknya lah tu maknanya.. ahahaha), Ct lebih banyak survey online. Sebab memang hampir separuh hari kerja Ct menghadap laptop dan fon kan...
(Cik Ct sebenarnya ada juga meniaga online kecil-kecilan di FB dan IG)
Biasalah, lepas penat-penat buat marketing untuk bisnes sendiri, masa untuk cuci mata pulak kan... Kat sinilah... Masa cuci-cuci mata surf internet...

And guess what? 

Hahahaha ada 7 jenis nama kuih/ kerepek ni yang buat aku geleng kepala nak tergelak gila-gila punya... Sehinggalah aku ambil keputusan nak share kat sini.


Sempat jugak aku mengupdate kat FB kejap sambil nak berceloteh menaip entri ni.. Ahahaha, geli hati sangat punya pasal... Time up status ni memang tengah syok belek2 nama2 kerepek ni... Memang terbaiklah nama2 kuih ni buat orang (termasuk aku) nak tahu sebenarnya ni kerepek apa...
Dahlah nama menarik, buat aku terimaginasi melalui nama-nama kuih ni ^_^ Hahaha :p

Jom cikidout apakede namanya tu...

7 Nama Kuih Raya Yang Menarik Pada Tahun 2017 ni !


Nasihat Cik Ct, hati-hati makan kerepek ni... Takut nanti termimpi-mimpi kalau dah rasa sekali (emotikon : gelak sipu-sipu)







Haaa, yang ni kalau u'olls yang dah kawin and dah ada mertua tu makan kacang ni masa raya nanti hati-hati sikit... Takut mertua u'olls lalu, u'olls tak sedar pulak mertua u'olls lalu... Duk tunggu bila lah menantu aku nak offer kacang ni, duk ralit makan sorang macam tak ingat dunia pulak gamaknya...

(Hahahaha, kalau Ct takpe, bujang lagi... :p hahahaha... )



Yang ni... Hurmmm, cukup lah buat mertua dan orang lain terasa hati... Keropok Terasa Hati ni kan Ct rasa memang boleh buat orang terasa hati sangat kut? Kenapa? Yelah, dia ni geng dengan Mertua Lalu Tak Sedar tu...

U'olls dah makan yang kat atas tu, dengan selambanya lah boleh makan yang ni pulak tanpa serba salah sebab melantak keropok ni sensorang tanpa ambil kisah orang lain terasa hati sebab makan tak ajak..... Sebabnya? Dah kesedapan melantak... ! 

(huahahaha, melantak tu melantak jugak... masa awal makan Keropok kacang Dal ni, harap tak lupa baca Bismillah)




Dah siap 'melantak' makan ketiga-tiga yang kat atas tu... Lah, baru rupa2ya orang dapat tahu sebenarnya awak tak boleh lupakan Cinta Semalam (kerepek dan kacang tu)...
Maka, hari ni... Demi cinta semalam buat kerepek dan kacang serta keropok tuuu, hari ni cinta ni bersemi kat sini pulak...

Hahaha, so lengkaplah cinta semalam dan hari ni untuk cinta yang bersemi dek kerepek hari raya.. Semua ini demi mengubati terasa hati tu tadi, katanya... Hahaha, penangan Kerepek Ubi Kari ~ :p




Lepas tu, katanya... Dek kerana itu... Kerepek Lupa Diri pula jadi pilihan... Sebab yang makan mula naak lupa diri dek kerana kesedapannya, kerangupannya kerepek ini...
Dia tahu kerepek ni diperbuat dari 'Opak Pedas', tapi tak tahu apa ke bendenya 'opak' tu...
Namun... keenakan Kerepek Lupa Diri ni memang buat dia benar2 lupa diri kejap lepas tu (sampai terlupa nak cari apakebendenya opak tu sebenarnya... hahaha)



Esok Cari Lagi ! (Ntah jumpa ke tak ek)...

Selepas beberapa siri dan dipanggil Lupa Diri, keesokannya dia massih tak berputus asa... Mencari lagi... Kerepek ni pula yang dijumpai...

Bertepatan dengan namanya kut, pemilik asal nama Kerepek Bawang ni mulai menghantui... Dahlah esok cari lagi... Satgi dia ada geng lagi satu yang turut menghantui sesiapa yang rasa...
Apa tu?







Ini dia ! Kerepek ni pandai menghantui sesiapa yang telah merasainya ! Membuatkan orang nak bangun tetengah malam kerana kesedapannya !

Kerepek Ubi Pedas Basah nama asalnya, tapi diubah jadi Kerepek Bangun Tengah Malam disebabkan keenakannya hingga membuatkan orang yang dah rasa tu sanggup bangun tetengah malam untuk krak kruk krak kruk nak rasa lagi kerepek ni...


(Siapa pernah rasa je yang tahu... Huhuhu)



Hahaha, ok itulah antara kerepek2 yang Cik Ct jumpa
Sebagai salah seorang ahli affiliate Bookcafe, Ct terserempak dengan kesemua 7 Nama Kuih Raya Yang Menarik Ni kat KuihRaya.com.my  tau !

(boleh klik banner untuk tahu butiran lanjut tentang website kuih raya ni)

Nampaklah yang zaman dah semakin maju, kuih raya online pun dah semakin laris dengan adanya website online ni... Ditambah lagi dengan 'kemajuan' nama-nama kuih yang 'rare' macam ni... hahaha. 

Kalau u'olls nak cari lagi kuih-kuih lain yang mana lebih menarik kat tekak u'olls, bolehlah klik banner KuihRaya.com.my kat atas tu... Terdapat banyak lagi pilihan yang mana tahu, boleh menepati citarasa u'olls untuk dijamu pada hari raya nanti kan?

Ok tu aje... Sampai Berjumpa lagi di sesi #foodreview yang lain~^^





Disclaimer : Segala nama kuih yang rare itu adalah hakmilik penuh ciptaan pihak KuihRaya.com.my... Manakala, cerita / tulisan mengarut di bawah setiap gambar itu adalah hasil imaginasi penulis (Cik Ct Roxalynna NH). Harap terhibur. Namun mohon tidak copy paste tanpa kredit semula kepada Cik Ct.


Sekian. Harap terhibur dan dapat cari kuih raya feveret u'olls. Annyeong~ ^^


Tuesday, May 30, 2017

Review SKB | Contest Istimewa Khas Buat Pembaca Antologi Setulus Kasih Buatmu

5/30/2017 04:22:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum !! Salam Sejahtera ~~

안녕하세요! :)

Hehehehe, it's been a long time I haven't write/update any entry(ies) here. Had anyone miss me? I guess nope, at all. hahaha. No one would miss me or notice any update on this blog, I guess. Haiya, seems like I have to work more on this blog ! T_T Alright, a biiittt sorry for the intro in English.. Hehehehe. It's time to write in my mother-tongue back ! ^^ Kekeke. (the intro is just a practise for me since I'm practicing to write/translate for my part-time job as a freelance English-Malay translator.)

Baiklah, memang dah lama kan Cik Ct tak berceloteh kat sini. Batasan kerja dan rutin harian memang amat mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging . Balik kerja je dah penat, memang berpinar-pinar biji mata nak analyse & digest the data lagi serta tak ada terlalu banyak masa untuk menghadap skrin tak kira skrin laptop atau pun skrin fon. hehe. kadang-kadang tengok skrin fon kejap je dah tersengguk-sengguk then terus tertido. ehh, dah macam nak merungut pulak bila Ct baca balik, tak baik mengeluh Ct, nanti rezeki tak berkat ! hehe. Sekarang dah free bila no longer employed to any company, barulah agak free dan lapang nak menulis. hehe oraittt oraittt oraitt~

Sebelum bermula dengan apa yang Ct nak ceritakan pada entri ni kali ni, terlebih dahulu Cik Ct nak ucapkan .......................

Related image
kredit gambar : Google

buat kesemua rakan-rakan Muslim sekalian :)
Moga ibadah puasa kita always diberkati ya ! ^^

dan...

buat teman-teman Sabah & Sarawak ! ^^

Image result for selamat hari gawai 2017
kredit gambar - Google



Hurmmm, banyak celoteh tak tentu kan? it's better for me to straight to the point... Okay, dear semua yang sudi membaca post ni,.. Ct sebenarnya ada sesuatu yang nak dikongsi dengan y'allz :)

Friday, August 05, 2016

#CantiknyaMalaysia | Raikan 'Kecantikan' Malaysia dengan Join Contest Ini

8/05/2016 11:06:00 PM 4 Comments
#CantiknyaMalaysia

Image result for holla


Assalamualaikum n hallo! 

Huaaaaaaa, rindunya blog saya ni! Rasanya dah lebih 2  minggu tak jenguk langsung. T_T
*menangis sorang2 bila terkenang rindunya nak kembali aktif menulis di sini*

Ok kali ni rasanya pertama kali Ct post entri untuk bulan Ogos ni... Yuhhu, kekangan waktu dan kerja telah mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging & aktif selalu di dunia maya ni nampaknya... *kecuali FB & IG.. keke* Hurmmm~

Ok tak nak bebel panjang, yang ni pun terkejar2 Ct nak habiskan post entri ni (sebab kejar waktu tidur, esok kerja lagi, demam pun belum berapa kebah lagi ni...huhuhu T_T)

Sebenarnya hari ni Ct nak share tentang #CantiknyaMalaysia...
Apa tu?

Jeng jeng jeng *as usual, latar muzik acah acah saspens sikit*

Teruskan bacaan kalau uolls nak tau... ^^

N kalau korang nak menang sangattttttt handphone terbaru yang tengah meletop sekarang ni... fon apa tu?

Kat bawah ni haaa handphonenya....

huawei giiffff

Yup... Huawei P9~ ^^

Hahahaha, semartfon yg sekarang tengah hot kat iklan tv and ramai juga artis / ikon media sosial reviu di laman sosial... Malah Huawei P9 ini juga pernah direviu oleh jurugambar professional (*baca SINI) dan diiktiiraf taraf keselamatannya oleh Android (*baca SINI).
Ok, cukup tentang hadiah tu.. hahaha saje je nak membakor, 

Ya, apalah Ct nikan , belum gtau lagi ada apa dengan #CantiknyaMalaysia tu kan...
Saje nak membakor lelebih...

Ok, let me explain apa itu #CantiknyaMalaysia ini..

Seiously sila baca post ini sampai habis...
(hahaha kecuali siapa yang dah tau - nampak ni kat 8share aka Seismik, tak nak baca pun takpe^^)

Tuesday, June 14, 2016

Topshop : Fesyen High Street Terkini dan Trendi dari ZALORA

6/14/2016 08:30:00 AM 0 Comments

Assalamu’alaikum n hai ! ^^ Annyeong~^^
Ok, entri kali ni sebenarnya Ct nak share tentang Topshop. Apa tu Topshop? Dan fesyen macam mana yang ditampilkan?
Teruskan bacaan korang kalau nak tahu ya... ^^ Rugi tak baca, sebab siapa penggemar fesyen trendi terbaru yang pasti tak nak terlepas info tentang ni! Lagi2 peminat ‘top’ attire yang simple tapi nampak cukup trendi tu kan,,, WAJIB baca entri ni sampai habis..! *Ahhaxx*
Oklah... Meh Ct bagi tau~^^
Topshop sebenarnya bukanlah sebuah jenama yang asing lagi dalam kalangan penggemar high street fashion. Jenama besar dari UK ini telah menembusi pasaran Malaysia sejak beberapa tahun dahulu dan kini boleh ditemui di semua pusat-pusat membeli belah hampir di keseluruhan Malaysia. Mempertaruhkan konsep high street yang cukup popular di barat, ia sememangnya suatu trend yang baru di Asia dan diterima baik oleh pengikut fesyen tempatan.
Rekaan pakaian yang kadangkala dianggap unik dengan corak retro dan kombinasi warna yang pelik juga kini diterima sebagai fesyen dan Topshop diangkat sebagai pelopor fesyen terkini yang genius! Untuk korang yang mungkin sudah bosan dengan padanan pakaian yang sama di hujung minggu, mari gayakan koleksi pakaian wanita Topshop seperti berikut untuk tampil lebih menyerlah dan ‘fashion forward’;
Tampil bergaya dengan koleksi jeans Topshop yang boleh korang padankan dengan apa jua pilihan tops kegemaran korang.


Friday, March 18, 2016

INDIE BOX | Beli Buku BestSeller Guna BB1M di BookCafe

3/18/2016 04:20:00 AM 0 Comments
Assalamualaikum n hai semua...

Buat student yang dah dapat baucar buku 1 Malaysia (BB1M) tu kan, kalau korang pening nak buat apa dengan baucar buku korang? Hah, meh sini, Ct nak kongsikan satu berita baik dari kedai buku online terhangat masakini, iaitu Bookcafe.com.my...

Katakanlah korang sampai dah tahu nak belanjakan apa dengan baucar buku korang. Ataupun korang memang minat sangat nak beli buku tak kiralah pelbagai jenis dan genre sekalipun, tapi masih ragu-ragu nak habiskan kat mana semua baucar buku tu? Nak pergi shopping kat kedai buku berhampiran, tak sempat? Kalau boleh, nak beli buku tu, terus dihantar sampai depan pintu... Okay...

Ini dia salah satu penyelesaiannya... 

Pakej INDIE BOX - daebakkk~
Pakej INDIE BOX - dengan pakej ni, Bokcafe menawarkan peringkat pembelian mengikut berapa keping baucar buku yang nak digunakan. Macam mana? Korang boleh refer pada gambar di bawah.

Wednesday, February 17, 2016

Review | korean_products_sales : IG shop - Produk Kecantikan dari Korea

2/17/2016 12:04:00 PM 0 Comments


Assalamualaikum n hai~^^


Lama rasanya Ct dah tak berceloteh lelebih kat blog ni... Maklumlah, agak sibuk sejak dua menjak lepas salah seorang akak Ct bersalin, n Ct kena tolong jadi baby-sitter ni kan... Hehehe... Amek kau, dah sebulan lebih jugak Ct cuba siapkan entri ni, tapi asyik tertunda je... *maaf~ T_T*

Tapi walau sibuk mana pun, Ct nak try jugak habiskan entri ni sebab dah tazzabar nak kenalkan kat korang satu IG shop best ni... Nampak menarik tertarik wooo IG ni, sebab itemnya memang ownernya ambil direct terus dari Korea~

Well, kalau korang peminat K-pop ataupun K-drama ataupun lebih dikenali dengan K-Wave a.k.a Hallyu ni kan, mesti korang (mostly perempuan) tergoda *walaupun tak banyak, sikittt je tergoda tu, ada jugak tergodanya kan* .... Maka, korang WAJIB BACA entri ni sampai habis... *wink wink hehe*.

Ni masa scroll2 IG, Ct jumpa satu IG shop ni.. Agak menarik sebab banyak produk kecantikan, mekap dan macam2 lagi produk penjagaan wajah kat IG shop ni...

haaa ini dia...



IG : @korean_products_sales
Owner : Sis Farah
WhatsApp : 019-241 8558

sumber gambar : http://www.sabrinatajudin.com/2013/08/precious-mineral-any-cushion-review.html

sumber gambar : Blog Sabrina Tajuddin





Thursday, December 17, 2015

Nak Tiket Movie Percuma?

12/17/2015 04:32:00 AM 0 Comments
cycle1 header

Assalamualaikum *jika anda Muslim, sila jawab* n hai........

Hahahahaha, korang nampak tak? nampak tak atas tu? Ni yg nak cerita ni...Celcom - Magic Sim ada buat satu giveaway ni... Sonang je nak join... Bagi korang yang memang pengguna Magic Sim yg bulan2 (monthly package) bolehlah baca n join venture (jv) kalau nak... Yang bukan pengguna Magic Sim pun boleh join... kut2 berkenan^^
*Saje je.. hahaha, mentang2 aku pengguna Magic Sim T_T ... cehhh padahal baru jer berapa hari lepas mintak tlg akak aku belanja pack ni lepas tak sanggup guna pack biasa.... tapi aku dah dapat jugak tiketnya!


  

Kalau korang nak menang tiket wayang tajaan GSC(Golden Screen Cinemas), MBO n Escape ni......

               Siapa nak free ticket tu, bolehlah klik SINI