Showing posts with label GiveAway YES by Roxalynne. Show all posts
Showing posts with label GiveAway YES by Roxalynne. Show all posts

31 December 2017

Jom Kenal HNorisa Boutique | #2 Sponsor GiveAway YES 2017 by Roxalynne

31.12.17 19 Comments

SENARAI HADIAH & SPONSOR GiveAway YES 2017 by Roxalynne  | #2 - HNorisa Boutique (@hnorisaboutique) - Bersempena dengan GiveAway yang masih berbaki beberapa hari lagi ni, naklah Cik Ct share serba-sedikit mengenai mereka yang dah begitu bermurah hati menyumbangkan produk mereka yang bukannya sedikit nilainya. Hehe, orang berbudi, kita berbahasa.. Ya tak?

At the same time, Cik Ct pun mencuba membaiki penulisan Cik Ct di sini. Ya ampun, kalau jari-jemari dah dapat menari-nari di atas keyborad laptop untuk menulis, tak reti nak pendekkan rasa-rasanya. Makin meleret-leret ni... Baiklah, sebelum Ct melalut lebih panjang, jom kita berkenal-kenalan dengan sponsor kita, Hana Norisa Boutique (update 28/12/2017: dah bertukar nama ke : HNorisa Boutique sepenuhnya) beserta hadiah dan online shoppe beliau.. ^^

Hana Norisa ? 

Pernah dengar atau kenal nama ni tak? Kalau peminat novel tegar, mungkin ada la yang kenal kut ... Beliau sebelum ini lebih dikenali sebagai novelis kepada dua buah novel, Cik Kembar Encik Tunang dan Versi Cinta Kita ; kedua-duanya daripada Penerbitan Fajar Pakeer (PFP).

Dua naskhah novel Kak Hana Norisa. Cunnya kaver !


Okay, haha... Post kali ni bukanlah Cik Ct nak bercerita tentang novel-novel beliau. Tetapi Cik Ct berasa cukup kagum dengan novelis Hana Norisa; beliau bukan je berjaya menceburkan diri dalam bidang penulisan... Tetapi, baru-baru ni beliau muncul dengan perniagaan dalam talian (onlline) yang bertapak di laman Instagram (@hnorisaboutique) dan juga Facebook page beliau : HNorisa Boutique

Pada aku, antara sebab utama aku terima HNorisa Boutique sebagai sponsor adalah kerana items yang ditonjolkan dalam bisnesnya yang boleh mengangkat minat dan  kesukaan para ladies terhadap Muslimah Fashion...

Bbuat para ladies yang mementingkan pemakaian yang patuh syariah akan aurat seorang muslimah, korang amatlahbolehlah cuci mata dulu dengan beberapa  Muslimah Fashion items yang ada kat butik ni... Aku amatlah menggalakkan korang jengah & follow butik online ini. Kenapa? Banyak kelebihan sebenarnya... Tak nak pening-pening..

Meh la Ct kongsikan 3 reasons why I like HNorisa Boutique ^^


3 Sebab kenapa Cik Ct pilih HNorisa Boutique...?

Sebab 1 - Hadiah Yang Ditawarkan buat Pemenang GiveAway YES 2017 by Roxalynne




2 pasang Raudhah Instant Shawl 2.0
 daripada HNorisa Boutique telah menjadi pilihan untuk dihadiahkan kepada pemenang bertuah bagi GiveAway YES 2017 by Roxalynne kali ni.

Cik Ct berkenan dengan hadiah yang telah dipersetujui ini kerana item yang dihadiahkan ini harapnya dapat memberi manfaat dan keberkatan kepada pemenang dan juga pihak penganjur.

Hadiah hijab labuh kut, sedikit sebanyak membuka peluang buat mereka yang meminati penampilan fesyen tetapi nak yang labuh dan dapat menutup aurat dengan sempurna, dapatlah merebut peluang memenangi hadiah begini dengan turut serta dalam contest GA ini. Sambil bercontest, sambil beramal, tak gitu?



Cunnn kann? Y'all nak kaler apa agak-agak?

🌸Instant Shawl RAUDHAH By Heejab Scarf🌸


✅ 2 saiz
L: 2.0 m x 0.73cm +- 0.05cm (bidang 60)
XL: 2.2meter x 0.73cm +- 0.05cm (bidang 65)

✅ Material
Body: High Quality Flamingo Chiffon 
Awning: Soft Cotton Anti Tembam

Ciri-ciri lain :

✅ Double loops - senang nak pakai, 2 kali sarung, siap. Jimat masa.
✅ Didatangkan dengan metal tag eksklusif HEEJAB SCARF.

✅ Tidak jarang - tak perlu dah inner labuh lain sebelah dalam.

✅ Tidak panas - material high quality flamingo chiffon buatkan sis rasa selesa dalam dakapan Raudhah😍

✅ Flowy- jatuh terletak je bila pakai, buatkan sis rasa selesa dan level of confident meningkat.

✅ Labuh boleh dilaras- boleh adjust kepada saiz saiz M/L/XL/XXL .

✅ Inner terbentuk elok - inner dengan material high quality soft-cotton buatkan sis tak panas dan tak melepet ke dahi. Jadi muka sis tak nampak boolat nanti. Nampak ala2 bujir sirih gitu.

✅ Inner anti tembam - innernya direka khas utk menyorokkan pipi yg comel, in sha Allah nampak selim melim pd bahagian muka sis .

✅ Pinless - jimat masa sis, tak payah susah2 nak cari brooch atau pin. .

✅ Minima iron - materianya yg berkualiti membuatkan sis senang nak gosok instant shawl ni, gosok sikit2 je dah nampak licin dah. .

✅ Inner dalam labuh menutupi leher - tak perlu dah pakai inner extra labuh yg lain utk tutup leher. Jimat duit. .

✅ 10 pilihan warna2 yg kami anggap sebagai "warna selamat" yang menarik. Sebab apa warna selamat? Senang nak match dengan banyak warna baju. Jadi kalau beli 1, dah boleh pakai dengan 5 baju. Tak ke jimat?

Sumber : Instagram Hana Norisa Boutique 

Jimat dan berpatutan, kan? Beli 1 rona warna je dah boleh pakai untuk beberapa jenis baju (especially jubah, blaus/T-shirt labuh dan juga baju kurung)... Ehhh, berbaloi amat dah tu pada Ct. Rona warna dia je cukup mengagumkan...

Pssttt... Yang kat atas Ct kongsi tu baru sikit dari keseluruhan koleksi warna yang ada. Tapi kan... Cik Ct tak tahu lagi la warna Raudhah Instant Shawl 2.0 yang akan diberikan oleh sis Hana Norisa kepada para pemenang ek... Masih kekal misteri~~~

Sebab 2 - Info Produk yang dikongsikan bertepatan dengan pertanyaan bakal pelanggan. Siap ada tutorial dan kata-kata hikmah a.k.a "Quotes of the day" tu ! ^^

Fiuuu, masa Cik Ct terjah Instagram dan kemudian FB page Hana Norisa Online Boutique... Terkesima jugaklah kejap.. Hehe, rasa macam pergi butik 'quotes' pun ada ^^


Mungkin juga kerana kak Hana juga adalah seorang penulis, jadi insta shoppe beliau sedikit sebanyak dipenuhi dengan kata-kata motivasi yang diselang-selikan dengan posting tentang tudung/shawl beliau...di mana ada yang boleh membuat kita tersenyum dan sedikit sebanyak menyerap positive vibes dalam diri, sambil-sambil tu boleh cuci mata tengok apa boleh dishoppingkan ^^


Kata-kata semangat yang diberikan sedikit sebanyak memberikan ketenangan semasa cuci mata di ig shoppe ini ^^

FB page shoppe beliau pun, bila terjah... Sungguh rasa tak rugi... Sebab daripada sini, kita dapat tengok katalog bagi setiap item fesyen yang ada di butik online ini...

Page Facebook yang terdapat katalog ; memudahkan lagi carian barangan yang diidamkan :)


Selain itu, melalui FB page HNorisa Boutique juga, para pengunjung mereka berkongsi dengan mudah segala promosi yang sedang dilangsungkan oleh butik fesyen muslimah yang cukup comel, teratur dan kemas ini :)


Tak terlepas, sebagai sponsor pun HNorisa turut mempromosikan GiveAway YES 2017 by Roxalynne. Jangan lupa join ^^

  

Gambar-gambar di atas inilah menunjukkan  antara promosi-promosi yang sedang berlangsung di HNorisa Boutique sempena YES 2017... Buat yang masih tertanya-tanya mana nak cari item-item yang melengkapi pemakaian Muslimah chuuu'olls, bolehlah ke butik online, HNorisa Online Boutique.

Okay, the last but not the least... We go through to the 3rd reason ekk..^^


Sebab 3- Butik Fesyen Muslimah yang Best, Bukan hanya ada Shawl/Hijab sahaja; banyak pilihan dan disertakan dengan Info Produk & CTA yang mudah dirujuk

Image may contain: text

Hehe banyak pulak list kat third reason ni kan? Tapi memang betullah itu hakikatnya ;)

Korang tau ke selain daripada hijab/shawl, kita digalakkan memakai apa ? Apa ek? Ce korang teka??

Urmmm... Yup, that's it... Handsock! Pandai pun.. hehe

Satu lagi kelebihan di HNorisa Boutique ini, selain daripada hijab scarf dan instant shawl sahaja, malah di sana turut menyediakan handsock juga...^^

Handsock - atau BMnya kita panggil sarung lengan *kat Cik Ct, femes dipanggil 'stongan'.. Kalau korang apa pulak ek panggilnya? Hehe apa pun panggilannya kan.. Dengan adanya handsock/stongan ni, ianya memudahkan lagi kita menjaga aurat di bahagian lengan.. ye dak?

Exclusive Nurbella Handsock - berenda & tak longgar .. nak yang berzip pun ada .. Jadi kemas untuk dipakai

Senang kata, list items yang ada di butik ini, bukan sahaja penampilan produknya yang menarik dan kreatif, malah servis pelanggan yang dijamin pantas respons dan juga mesra pelanggan. Sebaik konsep 'servis' butik yang diberi ^^

Jadi, Ct tak nak berceloteh panjang (ni pun rasanya macam dah panjang sangat), u'olls bolehlah jengah-jengah HNorisa Boutique sama ada di Insta Shoppe dan Facebook page

Dah cuci-cuci mata tu, bolehlah hubungi Kak Hana untuk sebarang pertanyaan / order melalui WhatsApp +6017-417 8804 :)
Nampak kan? Bukan sikit orang yang follow, Novelis Fatrim Syah pun follow @HNorisaBoutique tau^^



Barangan yang ada di butik ni semua lumayan kan? Hehe tapi kalau korang nak try dapatkan Instant Shawl Raudhah 2.0 yang labuh lagi cun tu secara PERCUMA...
Bolehlah join GiveAway YES 2017 yang masih berlangsung sampai 1 Jan 2018 ni :)

Kalau berminat nak turut serta, bolehlah klik banner di bawah yang warna pink ni ^^

GiveAway YES 2017 by Roxalynne.
Klik untuk join

Okay, sekian itu sahaja untuk kali ni... Sampai berjumpa lagi ^^

----- ❤️ Senarai Peserta ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne -----

13 December 2017

❤️ Participants ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne

13.12.17 12 Comments



❤️ Senarai Peserta ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne

Assalamualaikum n Annyeong ! Ini list bagi teman-teman peserta kesayangan yang dah join GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE yea~ ^^

Bagi yang dah join, boleh check ya no turutan penyertaan korang. Insya-Allah, jika tiada apa aral, pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2017. ^^


❤️ Senarai Peserta ❤️
  1. Qisstiera
  2. Shahida Mohamed
  3. Radhia Razali
  4. Lea Azleeya
  5. Siti NurFauzani
  6. Maisarah Ibrahim
  7. Cuya
  8. Syuhada Salleh
  9. Hani Fadhlina
  10. Sya Nissa
  11. Syuha Zulkifli
  12. Fuzy Hamid
  13. Farhanna Jafri
  14. Salatul Zarida
  15. Zafirah Nazri
  16. Maria Firdz
  17. Sayidah Napisah
  18. Shikin Razali
  19. Mama Aiman
  20. Mummy Supplement Shop
  21. Jiakreatifelt
  22. Sheila Adziz
  23. Wani Sukarno
  24. Sweet Diary : Lisa
  25. Kkai Jongin
  26. Sis Hawa
  27. Miss Banu Story
  28. Smoochiemallow
  29. Nur Husna
  30. Azlan Bahar
  31. Karimah Zulkafali
  32. Nik Ailya Saffaa
  33. Galaksi Viral
  34. Cik Ash
  35. Shafyqah Azry
  36. Siti Nuur Hidayu
  37. Mastura Nasarudin
  38. Cik Tie


Terima kasih sudi join GA yang masih banyak kelemahannya daripada Cik Ct ini..^^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bagi yang baru nak join, boleh klik banner di bawah~ ^^


30 November 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

30.11.17 41 Comments

UPDATE : GiveAway dilanjutkan sehingga 01/01/2018 tepat jam 9pm... Siapa belum join boleh join lagi... ^^


Credit : Ann.Awa (instagram.com/ann.awa)


GiveAway YES 2017 by Roxalynne | Assalamualaikum n Annyeong! Alhamdulillah seperti dijanjikan dalam post sebelum ni, Ct akan mulakan GiveAway YES 2017.

YES di sini membawa maksud Year-End-Shout, di mana ianya juga adalah 'sorakan' bersempena akhir tahun 2017. Satu tahun lagi bakal berlalu dalam perjalanan hidup kita. heuheu. Namun...

Insya-Allah jika murah rezeki Cik Ct, Giveaway ini akan jadi annual giveaway (giveaway tahunan) dan diadakan setiap tahun. Syukur penganjur pun ramai join dan hadiah ditawarkan boleh tahan lumayan pada zaman ekonomi mencabar ni. hehe.  So, apa lagi join Give Away niiii ~



Hadiah

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 1 x Jam Tangan by Roxalynne (@roxa.shoppe)




- 2 x Raudah Shawl by Hana Norisa Boutique (@hnorisaboutique)







- 2 x  Cookies (Random Flavor) by Monster Cookies (@monstercookiesmbz)



A post shared by Monstercookies Mbz (@monstercookiesmbz) on





- 1 x Organic Trio Oil Body Lotion & 3 sachet Maxim Coffee from Korea by Blogger SiqahIqa (@haqisfila)





dan....

- 2 x Mysterious Gifts by Blogger AinieNKA (@lady_channa) & 1 more by me (Ct Roxalynna NH - @roxalynne.collection)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Menarik kan hadiah-hadiahnya? Jadi jangan ketinggalan untuk dapatkan hadiah-hadiah menarik ni dengan menyertai giveaway ni. Jom join ~~~


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN #GIVEAWAYYES2017BYROXALYNNE



3.) Like FB Page : 



4.) Copy banner dan buat satu entri bertajuk GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE *(please backlink to this post)

6.) Komen "DONE" & SHARE entri ni dgn tulis post "Jom Join #GiveAway ni" di Facebook/Twitter anda

7.) Berikan link media sosial yang anda gunakan untuk sertai GA ini 
*untuk kami mengesahkan penyertaan anda*

(i) FACEBOOK/TWITTER (wajib ada Facebook)
(ii) BLOG
(iii) INSTAGRAM

*Jika tiada Twitter/IG, sila nyatakan*


***

Sekian, itu sahaja. Rasa macam banyak? Tak apa, buat slowly. Insya-Allah boleh. GA ni pun berlangsung selama sebulan :) 

GiveAway bermula : 30 November - 30 Disember 2017

Pemenang pula akan dipilih secara rawak melalui random.org .... Dan para pemenang akan diumukan pada 3 January 2018, 12 am. ^^

So stay tuned and let's join the giveaway. Good luck n all d best ! 



UPDATE 30/12/2017 : 
Oleh kerana sambutan boleh dikatakan agak menggalakkan pada Cik Ct, penyertaan Giveaway ini DILANJUTKAN sehingga 1 Januari 2018, tutup tepat JAM 9.00 MALAM. Penyertaan selepas itu tidak dikira ^^

----- ❤️ Senarai Peserta ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne -----