Showing posts with label Info. Show all posts
Showing posts with label Info. Show all posts

Tuesday, April 19, 2016

Beberapa Perkara Muslim Kena Tahu Sebelum Travel ke Korea

4/19/2016 03:06:00 PM 0 Comments




Tips Melancong ke Korea Selatan buat para Muslim | Salam sayang buat semua...  Kalau bercakap tentang KOREA, saya pasti ramai yang menyimpan hasrat untuk ke sana kan? tak terkecuali Cik Ct pn sama.. hahaha.. Fenomena K-Wave (a.k.a Hallyu) melalui Korean drama, K-pop serta keindahan negara 4 musim tu sendiri menjadi penarik utama untuk para peminat2 tersebut melancong ke sana... (hahaha, Ct pun 'terhanyut sama... Demam #DOTS tak habis lagi ni -_- 
teringin nak ke sana, dapat gi tengok bangunan FNC Ent. dari jauh, kut nampak LJH/CNBLUE dari jauh pun cukuplah T_T )

Lee Jong Hyun of CNBLUE - one of the main reason I want to go to Korea T_T haha





Haha, ok jauh merepek... Kali ni Ct nak kongsi tentang tips melancong ke Korea pulak.. Sebelum kita travel ke mana2, dah tentu lah kita kena buat preparations terlebih dahulu... n kenali dulu serba sedikit hal ehwal negara yang kita nak pergi tu... Especially jika kita adalah Muslim, dan negara yang kita nak pergi tu mjoriti penduduknya ialah non-muslim... Banyak hal yang nak kena ambil kira, mana boleh main redah je, ye tak? Halal haram, semua kena ambil tahu...

Musim Luruh a.k.a Autumn in Korea - foto ihsan Gugel



Walaupun Ct belum ada pengalaman melancong, Ct harap tips yang bakal Ct kongsikan ni, dapat Okay, oleh itu Ct kongsikan TIPS2 yang Muslim WAJIB tahu tu dengan klik SINI 


Sekian, itu sahaja... Harap informasi yang dikongsi bermanfaat buat kita semua.^^

Asif. Kalau nak melancong ke Korea, mohon share juga tips2 dengan Ct ya. Hehe~^^

Kbai.



Tuesday, January 12, 2016

Dulu Vs. Sekarang : 19 Gambar Perubahan Wajah Selebriti Hollywood Terkenal

1/12/2016 12:34:00 AM 0 Comments
Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang...
Cewwaaahhh, aku (maafkan penggunaan bahasa aku itu, hanya nak guna bahasa yg selesa padaku...^^)

Hahaha, tapi ada betulnya kan... Masa bakal mengubah kita... Semakin hari semakin berusia... Itu baru hari, kalau dah bertahun-tahun macam mana pulak kan? Opsss...! Hakikat tu, kita semakin tua... So, nak tengok gambar selebriti yang berubah seiring usia? Ada yg nampak macam berubah, ada yang tak... Ada yg berubah lagi cun/hensem, ada yg Worstttt (teruk gilosss)...

Yang pasti, Ct minat 2 orang pelakon ni... Bintang Marvel / Captain America & The Hunger Games..^^



Chris Evans , our Captain America in Marvel !^^

Handsome kan?
Macam ni je dah handsome lagi mencairkan... Silalah tengok gambar dia masa dolu2, waktu dia mooda sikit...^^

Nak klik mana kalau nak tengok? Klik aje gambar atas tu.. Then check no 15...!
So, lovelyz~~~ Ct melting...


Kenal ni sape?
Hahaha, inilah dia bintang The Hunger Games...
Kalau klik SINI, then go check for #14, maka korang kenal lah dia...
hehehehe, k tu je...

ehhh, jappp2, ada 17 gambar lagi kan?
Kalau nak tengok, Klik lah antara dua gambar di atas...^^
Kat situ nanti korang akan dapat nilai dan komen antara 19 gambar tu, 
mana yg paling BEST atau yg WORST (paling teruk)...

Ct punya pilihan yg paling teruk...
Kat bawah ni....




nampak comel kan? tapi tengoklah perubahannya sekarang T_T  #18

Yang kat atas ni, nampak je cute kan... Tapi pada Ct bila dia dah besar, perubahan dia memang TERUK HABIS!
No wonder ramai yg undi dia untuk kategori worst...
Siapa dia?
Pelakon cerita Home Alone & Home Alone2... :(

Last but not the least... Saje nak share gambar2 bawah ni sekali ^^
Masa muda mereka....
Dolu2, sekarang macam mana?

Klik lah gambar tersebut, baru tahu ~~~^^

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Emma Watson (Harry Potter (Hermione Granger in Harry Potter)

Haley Joel Osment (David in A.I : Artificial Intelligence - Steven Spielberg's film)

Jangan lupa jengah, cooci-cooci mata~^^

Friday, December 18, 2015

Betul Ke 4 Perkara Ini Buatkan Korang Rasa Menyesal Tak Ambil Sarapan Pagi?

12/18/2015 05:22:00 PM 0 Comments

Assalamualaikum n hai~^^


Nampak remeh tapi sebenarnya ia memberi impak besar kepada diri kita jika kita skip sarapan pagi. Alasan yang sering kita dengar ialah kerana tiada selera dan yang paling ketara sekali apabila untuk jaga berat badan. Betul ke?
Untuk pengetahuan korang, sarapan itu amatlah penting untuk tubuh badan kita, ia berperanan membekalkan tenaga kepada tubuh badan bagi melakukan aktiviti harian yang sibuk. Nak tahu apa lagi? Jom tengok ni.

Apa 4 perkara yang merugikan tu kalau tak ambil breakfast? 


Sarapan


Tuesday, September 01, 2015

[Info] Skim Bantuan Pendaftaran IPTA YPJ

9/01/2015 01:13:00 PM 0 Comments
Salam Merdeka Day u'olls. :)

Semalam 31 Ogos. 
Hari terakhir bulan Ogos bermaksud semalam adalah Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-58.
Dah 58 tahun Malaysia merdeka daripada jajahan takluk kuasa luar.
Syukur.
Jadi di kesempatan ini, sebelum Ct share info  ini... 
Ct nak ucapkan dulu,

Salam #SehatiSejiwa . ^_^

Semoga kita sehati sejiwa dalam semangat mencintai negara kita, Malaysia.
Tanpa mengira bangsa dan agama.

Okay itu sahaja pesanan merdeka Cik Ct. ^^

Hari ini. . .
1 September 2015.
Masuk sahaja Septembar, bermakna pasti hati para bakal siswa siswi IPTA di Malaysia bakal berdebar-debar.
*Cewwaaahhh, I got your feeling, dear*
Haha.
Mesti berbunga-bunga lg berdebar-debar kan nak tunggu orientasi satgi...

Ok, sorry panjang sangat intro yek.
As saya sedia maklum,
Awal September adalah minggu kemasukan pelajar2 baru Ijazah Sarjana Muda di IPTA-IPTA tempatan....
*Yg nak daftar ambil Diploma pun boleh join habiskan baca sekali*

So...
Saya ada khabar baik buat dear brothers n sista yg anak jati JOHOR...
*maaf, Johor shj yea syg2. as saya anak Johor so saya tak check negeri lain punya skim bantuan*

Firstly, sis nak ucap tahniah sekali lagi kat u'olls yg bjaya sambung degree tu.
Study leklok naa...
Banggakan mak n ayah dgn kejayaan korang.
Jgn jadi macam sis...
*tsk tsk tsk.. lap air mata*

Okay, takmo berdrama lagi.

Jom kita cerna gambar bawah ni sehadam2nya :


Saturday, August 22, 2015

[Info] E-RAYUAN Program Bertemuduga Ijazah Sarjana Muda UiTM

8/22/2015 08:16:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan hai...
Kejap tadi aku saje2 terjah webpage intake UiTM...
Dgn harapan, nak check bila dia nak bukak untuk second intake untuk degree bulan 3 2016 nanti...

Terlupa pulak ni masih bulan 8..
Selalunya dia bukak masa budak 1st intake dah masuk bulan 9 nanti..

Dgn tak ingat apa2, aku pun saje lah bukak kan webpage...
Sekali... 
Terjumpa iklan lain pulak..
Hehehe...

So...
Aku ada khabar baik buat mereka yang terlepas nak isi UPU yang lepas...