Thursday, December 14, 2017

LAZADA Online Revolution Blogger Contest

12/14/2017 11:00:00 PM 3 Comments

Assalamualaikum  n Annyeong!

Hai semua.. Akhirnya Lazada -- gedung membeli-belah dalam talian terbesar di Asia Tenggara buat #CONTEST lagi ! I is excited hehe..

Sebenarnya hari ni dah dikira last day untuk join blogger contest yang dianjurkan oleh LAZADA. Biar terlambat, asalkan join... hehe. Belum 12 am nak masuk 15 Dec pun kan..


Yup... Contest ini berlangsung daripada 1 November - 14 Disember 2017 

As usual, LAZADA selalu buat blogger contest untuk para blogger. Dah beberapa kali juga e-mel menjengah mengajak Ct join, sekarang baru berkesempatan nak turut serta (payah juga nak pelawan penyakit #DoubleM ni)-- *Double M=MM= Malas Menaip hehe.. Geng Double 11 (11.11) & Double 12 (12.12) gitteww~


E-mel jemputan dari LAZADA -- maafkan Ct lambat nak respons dan join T_T

Orait, resam (kebiasaan) bila join contest tak kiralah di mana pun kita join, mesti ada peraturannya kita kena ikut.. Macam tu jugak bila join LAZADA Online Revolution Blogger Contest ni ^^

Beberapa soalan perlu dijawab. Hehe, ini yang buat Cik Ct agak lemah sikit (soklan kannn T_T), tapi bila tengok soalan-soalan dia jenis yang menggoda jugak, maka Ct jawablah jugak. Tak nak la terlepas peluang kan hehe. Orang dah offer join, so kita try join. Lagipun hadiah-hadiahnya terrrrlajak lumayan woaaa ^^

SOALAN yang WAJIB dijawab :


First....



DO YOU REMEMBER THE FIRST PRODUCT YOU PURCHASED ONLINE? WHAT WAS IT & HOW WAS YOUR EXPERIENCE?


Hurrmmmm... hahaha... Sejujurnya Cik Ct tak berapa ingat pada awalnya apa yang pernah Ct pernah beli dalam talian. Tapi Ct try ingat-ingat balik.. Zaman Ct aktif membeli-belah secara dalam talian ni sekitar tahun 2012-2013 gitu... Masa tu Ct baru ada akaun Maybank dan terus aktifkan Maybank2u... Jadi tu yang baru sakan nak kenal beli secara online ^^ muhehehe

Sebagai remaja, Cik Ct pulak tergolong dalam antara geng gila gajet.. Masa tu zaman kolej kan, so baru nak terdedah dengan dunia gajet & aksesori telefon d K-drama.. 

So, benda pertama yang Cik Ct beli secara dalam talian adalah...



Pink External Hard Disk 500 GB


Hehe, beli hard disk ni memang agak memuaskan hati pada Cik Ct... Cuma agak me"ralat"kan Ct ialah Cik Ct beli yang kapasiti 500 GB je.. Heuheuheu.. Dan jika dibandingkan dengan harga hard disk yang berkapasiti 1TB sekarang, bila Cik Ct tengok..Alahaiii. Lebih kurang je rupa-rupanya?

Beli kat mana, Ct dah tak berapa ingat.. Sebab dah lama sangat.. Kalau tak silap kat igshop.. Tapi entah belah mana tidak lah Ct ingat sebab dah banyak singgah n dah lama sangat.

Hurmmm, masa tu newbie lagi kan dalam skill berbelanja secara dalam talian ni.. Jadinya bnyak main redah juga dalam membeli hehe sebab pengalaman tak banyak lagi.. Tapi Ct rasa berbaloi beli hard disk ni sebab rasa macam that was a self-reward for me...

Tak payah keluar gi shopping gi retail shop, tetiba dapat postage box and bukak-bukak nampak barang yang dah lama kita teringin.. Hehe... Feeling dia tu macam orang bagi hadiah ! (memang hadiah pun dari diri kepada sendiri = diri sendiri, so inilah self-reward)

So, dengan hard disk tu... Akhirnya dapatlah Ct simpan koleksi K-drama and K-variety yang bebanyak tuuu ngeee... Running Man semua ada dalam tu hehe..

Okay, next... Apa lagi soalannya ek? Jom kita cikidout~



WHICH TYPES OF PRODUCT DO YOU PREFER TO BUY ONLINE?


Huhuhu, fikir kejap.. Banyak jenis sebenarnya yang Ct suka beli online.. Maklumlah, perempuan kalau dah bab shopping, tak kira offline atau pun online.. Fikir dulu kejap :)

Okay, ini dia :

- Firstly, of course... BUKU! ^^ *wink-wink*

- Makanan (seperti snek.. etc.)

- Aksesori telefon, laptop dan gajet -- hehehe they are my lovelies too, lagi berkaitan kamera dan fon

- Beg tangan, kasut dan pakaian stailo (like jacket, cardigan etc) yang bila digabungkan boleh jadi fesyen Muslimah yang bergaya tapi patuh syariah aurat

- Barangan kecantikan dan kesihatan ^^


The very next questions.. Huuuu, such a temptation question~~



WHAT DO YOU LOVE ABOUT ONLINE SHOPPING?

Bila bab shopping, macam Ct mention pada soalan pertama kat atas, siapa yang tak suka shopping kan?

Jadi apa yang Cik Ct sukakan bila membeli-belah dalam talian ni kan? Okay, pada Cik Ct, membeli-belah dalam talian ni banyak penjimatan dan kelebihan yang kita dapat...

Macam mana tu ek?

Cik Ct suka online shopping ni sebab jimat minyak, masa dan tenaga ... Membeli belah dalam talian ni, kita tinggal skrol handphone kat laman tertentu, belek kejap and then pilih item mana yang kita nak beli then tunggu beberapa hari... Knock knock ... 

"Cik Ct (sebut nama daku)? Ni barang cik dah sampai, tolong sign sini yea," tutur abang/pak cik posmen tu lantas tersenyum padaku sambil menyerahkan kertas dan pen untuk ditandatangan...

Aku pun.... Tersenyum lebar lepas dapat parcel barangan yang aku dah lama nanti-nantikan.. Walah~  Inilah ganjaran terhebat rasanya buat diri aku. Self-reward lepas gigih ccari fulusss dengan kerja n study kan ^^

Kena pulak sejenis seorang Cik Ct ni jenis malas keluar lama-lama sangat ^^ Dan bila shopping online ni sejenis kemudahan yang amat disyukuri for the introvert me yang malas 'rajin' keluar rumah sangat ni :)

So, yesss, online shopping helps me fulfill for the items I need/want sent to me tanpa perlu Ct keluar penat-penat jalan sampai lenguh kaki untuk pergi windows shopping :)

One more... Sebab online shopping ni selalu ada banyak PROMOSI berpuluh-puluh persen !


Okay the last but not the least...



WHICH PRODUCTS WOULD I BUY OR PLANNING TO BUY ON LAZADA DURING ONLINE REVOLUTION SALES?

Muhehehe... Kalau tanyakan Ct, banyak Ct nak beli, tapi Cik Ct pilih satu jelah dulu.. Hehe.. Cik Ct pilih yag kat bawah ni haaa...

RM99 je? I was like ehhh biar betull la?


Hahaha yeaahhhh~ Cik Ct berangan nak beli ni nanti... Sebagai persediaan untuk tahun depan Cik Ct nak travel atau selfie senang nak amik gambar... ^^ Maklumlah sekarang guna Tab S, tu yang macam 'payah' sikit lah bagi kaki selfie ni nak berswafoto. Ada je yang gegar...

Namunnn... (waha ayat kalah sastera) bila dengan Action Cam ni, Insya-Allah ada kesan anti-gegaran sikit la bila amik gambar oleh tangan Ct yang selalu terkena Parkinson mendatang bila nak amik gambar (lagi2 dengan tab tu huhuhhu)

Kualiti gambar pun boleh tahan Ct tengok action cam ni... Harap-harap ada lah rezeki nanti nak beli ni^^

BOLEH SELFIE PUAS PUAS NANTI ^^ HEHEHE

Oklah korang... Sempena Online Revolution - Shop the Universe...yang masih berbaki beberapa ketika ni... Jommm pulun cari apa barangan kegemaran korag yang boleh grab CEPATTT~~~!!!

Revolusi yang bermula dari 1 Nov 2017 akan berakhir sekejap je lagi pada malam ni, 14 Dec 2017.

So jom shopping last minute... Banyak lagi barang bagi harga murah tergolek ni hehehe^^

Kat mana? Nak kena pergi ke mana?

Korang bolehlah lawati : www.lazada.com.my/online-revolution/


Atau klik aje banner bawah ni ^^



Cepat, cepat, cepat... Sementara PROMOSI HARGA TERLAJAK MURAH masih ada. ^^

Wednesday, December 13, 2017

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

12/13/2017 06:00:00 PM 1 Comments
Annyeong ! Hehe, here we have new GA lagi... Masa first2 singgah blog ni dari salah seorang blogger yang turut join GA ni, Cik Ct terpaku kejap hehe.. Sebab template blog Mya Farisha lebih kurang templae blog Ct yang ni..
Hehe, nasib baik tersedar balik.. Then.. Cik Ct sambunglah balik apa yang perlu dilakukan untuk  join GA ni..
Siapa yang nak turut serta giveway misteri ni bolehlah teruskan bacaan camne nak join ^^
Hadiah dia memang cukup misteri tak tau apa :O

==============================================================

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com


Syarat penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.

Cara penyertaan:

  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Sekian, itu sahaja. Buat yang join, Ct nak ucapkan all d'best ^^.. Ma'assalamah wa ilal liqa'~

❤️ Participants ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne

12/13/2017 05:00:00 PM 4 Comments



❤️ Senarai Peserta ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne

Assalamualaikum n Annyeong ! Ini list bagi teman-teman peserta kesayangan yang dah join GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE yea~ ^^

Bagi yang dah join, boleh check ya no turutan penyertaan korang. Insya-Allah, jika tiada apa aral, pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2017. ^^


❤️ Senarai Peserta ❤️
  1. Qisstiera
  2. Shahida Dzulkafli
  3. Radhia Razali
  4. Lea Azleeya
  5. Siti NurFauzani
  6. Maisarah Ibrahim
  7. Cuya
  8. Syuhada Salleh
  9. Hani Fadhlina
  10. Sya Nissa
  11. Syuha Zulkifli
  12. Fuzy Hamid
  13. Farhanna Jafri
  14. Salatul Zarida


Terima kasih sudi join GA yang masih banyak kelemahannya daripada Cik Ct ini..^^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bagi yang baru nak join, boleh klik banner di bawah~ ^^


Tuesday, December 12, 2017

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

12/12/2017 01:30:00 PM 2 Comments


Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi | Annyeong ! GA kita dah share, sekarang masa untuk kita join GA dari cik blogger, Cik Ray yang cun ni pulak...

Hehe, dah beberapa kali jugak Cik Ray jemput join.. Nampaknya baru ni Cik Ct berkesempatan untuk join.. Maaf yea lambat cik blogger cun ^^

Hadiah yang ditawarkan boleh tahan --- menawan hati hehe.. Nak tau apa?

Ini dia... 


  Gift 
The lucky winner will get to choose
 a jar of Organic Hair Removal by Norah (Pick either Hot or Cold Norah)


GiveAway ini berakhir pada : 20 Disember 2017

Siapa yang berminat nak join, bolehlah klik SINI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jangan lupa join GIVEAWAY YES 2017 by Roxalynne ni juga yea~ 

Sekian, terima kasih. Sampai berjumpa lagi di next entri. Wasalam~^^




Monday, December 11, 2017

Senarai Hadiah&Sponsor GiveAway YES 2017 by Roxalynne | #1 Roxa Shoppe

12/11/2017 09:30:00 PM 1 Comments


SENARAI HADIAH & SPONSOR GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE | Salam... Bersempena GIVEAWAY YES 2017 yang masih berjalan, Cik Ct nak memperkenalkan barisan para sponsor yang begitu bermurah hati turut menaja hadiah -- boleh tahan lumayan untuk giveaway ini.^^

ahhaaaa, happy sungguh daku sampai buat intro acah acah baku gitu... Oklah, kita saambungsss~~~

Oleh itu, bersempena GA ni, naklah daku GEGAR kan ini --- maaf, hehe daku siapkan entri ni sambil tengok GegarVaganza keke*.... Oklah, Ct tak nak melalut banyak jums kita berkenalan dengan.....


--- @Roxa.Shoppe - Kedai Jam Tangan Roxalynne ---


Ok, this one... Roxa Shoppe~

It's actually my newest IG shoppe I run exclusive for anyone who's looking for #authentic, #hot and #rare watches.. walahhh~ Sila teruskan bacaan ek..^^

instagram.com/roxa.shoppe


Jam tangan --- bukan setakat membantu kita, manusia melihat masa. Malah, boleh juga memenuhi gaya hidup seseorang.

Selain tu, jam tangan jugak boleh diistimewakan sebagai :

- hantaran tunang / kahwin ; 
---> Zaman sekarang, dah jadi trending kan hantaran mostly ada jam tangan dalam set hantaran kan? adi apa salahnya? Tapi kalau bukan untuk

dan juga...

- HADIAH ! -- sama ada untuk diri sendiri atau hadiahkan orang yang kita sayang

---> Pernah terfikir tak seseorang yang kita sayang dapat hadiah yang cukup bermakna dan berharga daripada kita? Dan ianya jugak mungkin boleh mengingatkan mereka yang kita sayang tu tentang MASA.

Tengok jam, boleh mengingatkan mereka momen-momen masa yang berharga semasa dengan kita. Isn't it sweet? Hehe..

Jadi, sesiapa yang tengah pening nak cari apa untuk buah hati korang, tak kiralah buah hati tu kekasih, mak ayah atau adik-beradik, kawan-kawan istimewa dan... Bakal pasangan? Takpun, jadian ia hadiah paling berharga buat diri kita sendiri~ ^^

So... Korang bolehlah try tengok-tengok dulu jam tangan mana yang berkenan.

Akhir tahun ni pun kami ada anjurkan YEAR END SALE 2017 --- yang mana berakhir pada 31/12/2017 ini ^^

Sempena GiveAway YES 2017, jam tangan wanita ini menjadi pilihan untuk pemenang bertuah...^^

1 x Jam Tangan Wanita #LimitedEdition by Roxalynne (@roxa.shoppe)

*Jika ada pemenang daripada peserta lelaki, mungkin Ct akan tukarkan kepada jam tangan lelaki juga yang sebanding dengan jam tangan ini --T&C applied--

Okay itu hadiah bagi pemenang GiveAway YES 2017... Untuk YES 2017 pula...?

SALE secara besar-besaran juga sedang berlangsung di @roxa.shoppe untuk beberapa jenis jam tangan yang disertakan dengan GIFT.. Apa tu?

Apa yang @roxa.shoppe tawarkan untuk YES (YEAR-END-SALE) 2017?




Seperti mana terpamer di dalam gambar di atas ni... Special for MEN WATCHES SET bersempena #YES2017 ... Jam tangan untuk Lelaki ni ada banyak jenama lagi selain jenama G-Shock (seperti di dalam gambar)...

Manakala...

Yang di bawah ni pula antara yang special FOR LADIES ~ Cun tak tengok bracelet tu?

SET TAG HEUER FOR LADIES + GELANG . GRED JAM :- AA (2nd highest quality) . Warranty jam:- 3 bulan (for machine only) . #limitedstock . SIAPA CEPAT DIA DAPAT ❇ ❌RESTOCK . . #LimitedEdition . 20 set jaaa kami bagi harga bawah ni 👇 . SPECIAL PRICE FULL SET : RM95 . BOLEH BELI ASING JAM TANGAN / GELANG 😎 . *jika beli jam shja RM80 *Jika beli gelang shja RM25 . Berminat dm/wasap admin ye ❤ link ada kat bio 🤗 . #gerobokshoppingMalaysia #sayajualjam #kamijualjam #jamtanganmurah #jamtanganbranded #jamtanganbrandedmurah #jamtanganMalaysia #jamtanganmalaysiamurah #sayajualmurah #kamijualmurah #jamtanganlelaki #jamtanganwanita #jamtanganlelakiterkini #jamtanganwanitaterkini #jamtanganlelakimalaysia #jamtanganwanitamalaysia #jamtanganterbaru #jamtanganterlaris #jamtanganterlajaklaris #kedaijamtanganterbaik #kedaijamtanganterlajaklaris #jamtangancouple #jamtanganhantaran #jamtanganperempuanpopular #jamtanganperempuanmalaysia #jamtanganperempuanmurah
A post shared by Kedai Jam Tangan Roxalynne (@roxa.shoppe) on

Lebih berbaloi jika uolls dapatkan couple set sebenarnya...

Okay, inilah kelebihan shopping jam tangan kat @roxa.shoppe ... Ada banyak promosi.. So, untuk COUPLE SET pulak? Dapat GIFT apa yea?






Yup... Bagi setiap pembelian *JAM TANGAN TERPILIH (single for men/ladies atau pun COUPLE SET)...

Akan ada GIFT berikut :
- Cermin Mata
- Bracelet ;

-- yang boleh dipilih salah satu antara kedua-duanya mengikut kehendak uolls --

Okay, setakat itulah celoteh and sharing Ct tentang @Roxa.Shoppe, selepas ni kita follow up pula tentang HNorisaBoutique (@hnorisaboutique), butik online milik novelis Hana Norisa. ^^

--Cik Ct suka dengan Sis Hana Norisa ni, bukan setakat novelis dah berjaya terbit beberapa buah novel tapi juga baru nak menempa nama sebagai seorang usahawan online ^^
Hehe okay setakat ini perkongsian Cik Ct tentang @Roxa.Shoppe, online shop baru yang masih Cik Ct cuba nak establish kan~^^

Nak join giveaway yang Ct mention tu tak?

Kalau nak.... Check & click banner di bawah ^^

Dah join belum? Kalau belum, klik banner ni yea~^^


Thursday, November 30, 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

11/30/2017 09:00:00 PM 19 Comments
Credit : Ann.Awa (instagram.com/ann.awa)


GiveAway YES 2017 by Roxalynne | Assalamualaikum n Annyeong! Alhamdulillah seperti dijanjikan dalam post sebelum ni, Ct akan mulakan GiveAway YES 2017.

YES di sini membawa maksud Year-End-Shout, di mana ianya juga adalah 'sorakan' bersempena akhir tahun 2017. Satu tahun lagi bakal berlalu dalam perjalanan hidup kita. heuheu. Namun...

Insya-Allah jika murah rezeki Cik Ct, Giveaway ini akan jadi annual giveaway (giveaway tahunan) dan diadakan setiap tahun. Syukur penganjur pun ramai join dan hadiah ditawarkan boleh tahan lumayan pada zaman ekonomi mencabar ni. hehe.  So, apa lagi join Give Away niiii ~



Hadiah

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 1 x Jam Tangan by Roxalynne (@roxa.shoppe)




- 2 x Raudah Shawl by Hana Norisa Boutique (@hnorisaboutique)







- 2 x  Cookies (Random Flavor) by Monster Cookies (@monstercookiesmbz)




- 1 x Organic Trio Oil Body Lotion & 3 sachet Maxim Coffee from Korea by Blogger SiqahIqa (@haqisfila)





dan....

- 2 x Mysterious Gifts by Blogger AinieNKA (@lady_channa) & 1 more by me (Ct Roxalynna NH - @roxalynne.collection)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Menarik kan hadiah-hadiahnya? Jadi jangan ketinggalan untuk dapatkan hadiah-hadiah menarik ni dengan menyertai giveaway ni. Jom join ~~~


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN #GIVEAWAYYES2017BYROXALYNNE



3.) Like FB Page : 



4.) Copy banner dan buat satu entri bertajuk GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE *(please backlink to this post)

6.) Komen "DONE" & SHARE entri ni dgn tulis post "Jom Join #GiveAway ni" di Facebook/Twitter anda

7.) Berikan link media sosial yang anda gunakan untuk sertai GA ini 
*untuk kami mengesahkan penyertaan anda*

(i) FACEBOOK/TWITTER (wajib ada Facebook)
(ii) BLOG
(iii) INSTAGRAM

*Jika tiada Twitter/IG, sila nyatakan*


***

Sekian, itu sahaja. Rasa macam banyak? Tak apa, buat slowly. Insya-Allah boleh. GA ni pun berlangsung selama sebulan :) 

GiveAway bermula : 30 November - 30 Disember 2017

Pemenang pula akan dipilih secara rawak melalui random.org .... Dan para pemenang akan diumukan pada 31 Disember 2017. ^^

So stay tuned and let's join the giveaway. Good luck n all d best ! 

Friday, November 24, 2017

PENCARIAN SPONSOR | GiveAway YES 2017 by Roxalynne

11/24/2017 06:53:00 AM 0 Comments

Assalamualaikum n Hi~ :)

Annyeong !

Dah ready untuk Cik Ct share tentang giveaway ? Kalau belum, baik bersedia..^^ hehe

It's YEAR-END-SHOUT guys! ✌

Panggilan akhir tahun dah bersorak lagi berteriak menghampiri kita....

So meh Cik Ct share...

Kat post ni, itulah post terakhir Ct share tentang giveaway kan... Dan itu pun giveaway yang bukan Cik Ct sendiri anjurkan tetapi rakan blogger yg cun tu. Hehe.

Jadi, kali ni masa Cik Ct pulak nak share GiveAway yag bakal Cik Ct anjurkan. HEHE, nervous meyh. First time nak anjurkan dengan ada sponsor kerjasama dengan beberapa pihak lain.

Sebagai tanda syukur dan terima kasih selama Cik Ct terlibat dalam dunia maya especially blogging, IG dan Facebook --- di mana daripadanya juga Cik Ct belajar dan menimba pengalaman bagaimana nak menjana pendapatan sampingan melalui media sosial.

Alhamdulillah, walaupun buat part-time dan berkejar dengan tugasan menulis dan mengolah manuskrip novel / cerpen karya sendiri dan penulis kreatif yang lain serta ditambah dengan kerja dan kehidupan seharian, serba sedikit usaha itu dah berbayar. :)

Alhamdulillah, syukur... It's not easy but it's worthwhile. The struggle is paid off.. ^^

The one below that I snapped from my Instagram is one of the kind of happiness I wanna share... Yang...

Selain dropship, affiliate pun banyak membantu... dan medium blogging serta rakan-rakan media sosial banyak membantu dalam belian melalui link affilliate ni ^^

Tak tipu, antara penyumbang terbanyak  untuk Ct earn side income daripada cara macam ni adalah daripada rakan-rakan pembaca di blog, FB dan IG ! ^^ yang setia mem-follow updates Ct hehe... (yeke? sorry kalau dengar macam perasan keke)

A post shared by 🔵 Ct Roxalynna NH 🔴 (@roxalynne) on

*P/S : tarikh kat kapsyen IG di atas ni dah diubah ya... Teruskan bacaan jika nak tahu ^^

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maka, dengan itu...

Ct nak buka peluang kepada rakan-rakan blogger/public figure/social media influencer dan juga online seller untuk join Ct as sponsor GiveAway ni... ^^

Sebagai rasa bersyukurnya saya, saya nak buka slot untuk rakan-rakan yang ada buat bisnes online tak kira di FB / IG ataupun platform media sosial yang lain yang NAK :

>> Tingkatkan followers korang (yangg penting sebab di situ kita jumpa potential customer dan juga networking kita... Takde followers, takdelah customer ye dak?)

>> ORANG RAMAI kenal bisnes/blog/social media yg korang jalankan untuk bisnes online korang

So jomlah up FOLLOWERS... 

# Nak up followers macam mana?

Jom join as sponsorship dalam #GiveAwayYES by Roxalynne yg bakal Ct buka untuk 5-10 SLOT sahaja untuk tajaan...

#Kenapa nak mintak join?

Sebagai online seller (walaupun bermula dari dropship agent je) dan juga penulis dan proofreader dalam pada masa yang sama. I know the struggle is real... Cik Ct dah pernah laluinya sejak mula berjinak-jinak dalam blogging dan juga perniagaan dalam talian sejak 2014 lagi...

Masa tu tak ada nama / "brand" lagi macam sekarang.. Nak mempromosi pun, nak gain trust orang payahnya rasa... *rasa nak give up tu selalu akan datang hehe*

Tapi Alhamdulillah... by then Ct jinak-jinak belajar dan cuba menjadi blogger pulak...

Sebagai blogger, mana nak dapat projek macam review atau buat advertorial berbayar yang boleh menjana high income kalau tak ada high traffic. Belum masuk kalau orang tak kenal atau tak baca blog kita. Camne nak gain followers? Aihhh, ni pulak nak kena fikir...

Mana nak capai high traffic kalau tak ada high followers ye tak? It's also vice versa...

Kalau ada komuniti blogger yang mula dicapai daripada followers yang kemudian menjadi rakan sesama blogger yang berkongsi pengetahuan dan pendapat macam mana nak upgrade nama blog dikenali orang.

Mula-mula nak tingkatkan blog (Cik Ct bermula dari blog DCR, nak promosikan karya-karya cerpen dan buku antologi Cik Ct bersama beberapa orang penulis lain masa tu). Dengan blur, tak ramai pun yang kenal hasil tulisan kita yang tk seberapa ni. Orang tak kenal, siapa nak beli kan? Review pembaca pun berapa orang je...

Mujur kenal beberapa orang blogger dan penulis yang juga blogger lebih senior, then start dari situ Ct belajar betapa pentingnya ada followers dan juga trafik tinggi. Dan salah satu cara nak capainya adalah dengan join giveaway, sebagai sponsor giveaway/segmen yang dibuat blogger lain.

Cik Ct pun buatlah segala blogwalking semua tu dan join GA. Then rezeki lebih sikit, Ct ada jugak join as sponsorship walaupun banyak senyap hehe..

Tapi Alhamdulillah, daripada situ rezeki kenal rakan-rakan blogger lain lebih luas dan kami saling berkongsi ilmu dan projek berbayar yang dianjurkan. Malah, lebih ramai company dan online seller mula nak menggunakan khidmat kami sebagai blogger untuk review produk/servis mereka. Alhamdulillah.❤

Insya-Allah bermula daripada situ nama kita sebagai blogger/social media influencer akan mula dikenali dan ramai yang akan follow blog kita...dengan turut erta daam online event seperti ini. Memanglah tak cepat, tapi slowly kan perlahan-lahan nama kita dalam dunia media sosial ini akan lebih dikenali. :)

---Hehe, maaf andai kedengaran macam dah pro pulak.. Tidak, saya newbie lagi.. Tapi saya mencuba untuk menambah keyakinan diri dan jugak awak-awak yang nak tambah followers dan nak blog atau media sosial awak tu... Ct pun tengah mencuba. Jadi mari kita cuba sama-sama lkuaskan connection kita---

Tak kiralah sebagai blogger atau pun pengusaha perniagaan dalam talian sekali pun, kita nak orang tau apa produk atau pun perkhidmatan yang kita tawarkan...

Dan dengan TURUT SERTA SEBAGAI PENAJA GIVEAWAY ini adalah salah satu caranya...

Zaman serba GST ni kan..kita sama-sama nak tambah rezeki melalui perniagaan. Dan nak mudah raih rezeki, adalah bermulanya dengan pemberian, sedekah. :)

Jadi, sebab tu Ct mengajak para pengusaha perkhidmatan dan perniagaan dalam talian tak kira apa pun perkhidmatan dan perniagaan yang anda jalankan untuk turut serta...

Kerana daripada sini, produk/ servis anda akan perlahan-lahan lebih dikenali. Insya-Allah.

Belum cuba, belum tahu...

# Pencarian sponsor/penaja GiveAway ni terbuka sampai bila?

Hingga 27 NOVEMBER 2017 ini SAHAJA.

Namun... 

Kalau dah cukup dan capai target kuota yang Ct dah tetapkan, Cik Ct tutup ya.. 
Tunggu sampai GA awal tahun nanti baru Ct bukak lagi... Sebab lepas ni nak arrange urusan² GA yg sponsor dah pun join sesari Cik Ct ibuka dari Facebook Cik Ct lagi... Peace, nak amik masa nak tulis entri bagi  hadiah yg sponsor dah join sediakan buat peserta... *banyak jugak 😅

Jadi, PENYERTAAN SPONSORSHIP GIVEAWAY YES2017 INI

**bergantung kepada kekosongan dan kelapangan Ct untuk menerima
**Kuota penaja telah terisi sebanyak 5 tempat, ada 5 lagi.
**Kebarangkalian ditutup lebih awal demi memberi laluan kepada GA yang akan berlangsung pada 30 November nanti

So... Siapa cepat dia dapat ! ^^

Ct belum lah hot mana tapi demi nak ekspresikan rasa teruja niii, tu yang Ct cuba create event camnii.. Sama-sama kita membantu menaikkan semangat pada aliran masing-masing dalam arus perniagaan dalam talian ni. 

Sekian sahutan Ct untuk penghampiran akhir tahun 2017 ni...^^

Insya-Allah this online event (GiveAway YES by Roxalynne) will become an annual giveaway. ^^ selama mana blog&tuan tanahnya ini masih bernafas kut.. Kut laa. Hehe

Orang happy, kita pun happy :)

Siapa berminat, bolehlah hubungi Cik Ct di WhatsApp >> roxalynne.wasap.my


That's all. Ma'assalamah wa ilal liqa' :)



#PencarianSponsor | #GiveAwayYESbyRoxalynne . #sponsorship #blogstagram . Open for those who is wanna upgrade their FOLLOWERS, especially :- -Bloggers / Public Figure -Online Entrepreneur/ Seller (any products ; books, beauty stuff, clothes, shawls etc.) . P/S : from FOLLOWERS, we might get higher networking community + potential customer, so why don't we try it? . 9/10 hasil rezeki adalah daripada perniagaan. Itu Sunnah Nabi. Jadi nak berniaga, kena juga usaha, ya tak? Dan ini salah satu peluang saya cuba buka untuk orang lain dan juga diri saya. Mencuba, tak salah kan. :) . #Roxalynne #CtRoxalynnaNH #MYlifestyle #malaysianlifestylebloggers #malaysianblogger #malaysianauthor #penulispicisan #proofreader #translator #bloggerslife #bloggerslifestyle #onlineshopping #onlineentrepreneurs #onlinemarketer #malaysianbusiness
A post shared by 🔵 Ct Roxalynna NH 🔴 (@roxalynne) on

UPDATE : 
PENCARIAN SPONSOR bagi GA ini sudah ditutup. Nantikan GA yg bakal dilangsungkan 😊

Friday, November 17, 2017

SWEET 17 ❤ | SWEET DAY FOR SWEET BOOK LOVERS 🌸

11/17/2017 12:34:00 PM 1 Comments
SWEET 17 | 17 November 2017 (17.11.17) already reached us.. Such a beautiful day~

Assalamualaikum WBT and Annyeong !


Hehe today is the day. A special day for a book lover (like me!).

Okay what is it exactly?


It is...


❤Sweet 17 | Sweet Deals❤

So.. if you are one of the fan of books, today is the best chance you HAVE TO GRAB and... if you are really keen for a few books that you might lost a chance to grab before or ....

If you are kinda looking for something new and fresh to your mind for you to read for...

Here's BIG PROMOTION from Bookcafe that you won't want to miss the chance to grab ! ^_^


Yup... 

Flash Sale 2017 


is happening too in Bookcafe :)

But...

This FLASH SALE link only will be open for book-lovers in between of 

12pm-1pm

I hope we can be alert on the time. Tick tock ! 🕰

*Do click the FLASH SALE banner on the mentioned time if you want to know the best deals you might get

---Flash Sale End---
---------------------------------------------------------------------------------------


Does Bookcafe has another special deals on this day?


Of course they have it.. Keep continue your reading and check other promotions too ^^

First, they have fixed their POSTAGE FLAT RATE to RM7 only
(on the minimal purchase value of RM50).




Secondly, they got 50% discounts for more than 70 books ~ Huargghhh~ *gasp my breath*

You might check it yourself by click the banner below. It makes me speechless for the normal price of the books, but when it is deducted by the discounts... fiuuu~





---------------------------------------------

And another discounts calling me to check T_T





Which books should I purchase first? Soooo rambang mataaa... O_o


BONUS :

Ini buku2 yang dapat potongan harga 30% - 40% 

Cuba periksa kalau ada buku favourite korang ^^